Reklama

Zrušení GP Texasu v Austinu je zřejmě nevyhnutelné

Po aktuálním zrušení technologického, hudebního a filmového festivalu v Austinu (13. – 22. března) se motocyklová Grand Prix v Texasu (5. dubna) rovněž otřásá v základech. Tato oblast je považována za „místní katastrofické území“.

Po zrušení závodu MotoGP v Kataru a odložení thajské Grand Prix z 22. března na 4. října řeší nyní Dorna, IRTA a FIM intenzívně situaci okolo Red Bull Grand Prix of The Americas v texaském Austinu na okruhu Circuit Of The Americas, která je naplánována na 3. -5. dubna. Že se uskuteční v původním termínu je hodně nepravděpodobné, protože byl zrušen poprvé v jeho 34-leté historii každoroční „Tech, hudební a filmový festival“ (SXSW) v Austinu. Tento festival byl naplánován na termín 13. – 22. března.

Starosta Austinu Steve Adler to včera oznámil kvůli rostoucímu počtu společností, které se z této akce stáhly, kvůli rostoucímu znepokojení v otázce veřejného zdraví. Tato oblast byla na doporučení Ascott a Expert Advisory Panel, tedy skupiny expertů, oficiálně prohlášena za „místní katastrofické území“.

Zrušení festivalu má pro město Austin hodně vážné důsledky: v roce 2019 tato událost přinesla do pokladny městské správy minimálně 355,9 milionu dolarů.

I když ve Spojených státech amerických bylo hlášeno zatím ohlášeno pouze 259 potvrzených případů koronaviru, tak úřady dobře vědí, že tyto statistiky nejsou vypovídající: Pouze několik lidí podezřelých z infekce chodí na vyšetření, protože téměř každý pacient musí za lékařskou kontrolu zaplatit 3 000 dolarů z vlastní kapsy.

Včera bylo nahlášeno 7.777 nových infekcí pouze v Itálii, 125 v Německu, 105 ve Španělsku, 94 ve Švýcarsku.

Protože v Itálii sídlí šest z jedenácti týmů MotoGP, pět závodních týmů Moto2 (SKY VR46, útočník, Italtrans, Gresini, Speed ​​Up) a pět týmů Moto3 (SKY VR46, Gresini, Snipers, SIC Squdra Corse a Sterilgarda Max Racing) a hodně „servisních společností“, jako jsou (Dainese, AGV, Alpinestars, Sidi, Magneti Marelli, Dell'Orto atd.), tak pro Italy je cestování do zahraničí stále více a více omezeno, stále více letů do a z Itálie je zrušeno.

Aktuální kalendář Grand Prix 2020

08. březen: Doha/Q (pouze Moto2, Moto3, tedy bez MotoGP)
05. dubna: Austin/USA
19. dubna: Las Termas/RA
03. května: Jerez/E
17. května: Le Mans/F
31. května: Mugello/I
07. června: Barcelona/E
21. června: Sachsenring/D
28. června: Assen/NL
12. července: KymiRing/SF
09. srpna: Brno/CZ
16. srpna: Red Bull Ring/A
30. srpna: Silverstone/GB
13. září: Misano/I
27. září: Aragón/E
4. října: Buriram/TH
18. října: Motegi/J
25. října: Phillip Island/AUS
01. listopadu: Sepang/MAL
15. listopadu: Valencia/E

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama