Reklama

Zítra začínají testy WSBK v Jerezu

Po prvním testu mistrovství světa MOTUL FIM Superbike 2020, kdy jezdci a týmy testovali v Aragonu, nyní vystřídají jezdce a týmy MotoGP na okruhu Circuito de Jerez - Ángel Nieto. Je to poslední test letošní test před novou sezónou 2020.

ARUBA.IT Racing - Ducati se představí v novém jezdeckém složení, tedy Rookie tohoto šampionátu a vítěz BSB 2019 Scott Redding a Chaz Davies.

Úřadující mistr světa z KRT Jonathan Rea byl v Aragónu nejrychlejším jezdcem prvního dne, ve druhém pak na trať nevyjel. Jeho nový týmový kolega na sezónu 2020 Alex Lowes tak zažije premiéru v barvách Kawasaki na tomto okruhu.

V továrním týmu Pata Yamaha WorldSBK se v Jerezu poprvé představí Turek Toprak Razgatlioglu, kterého doplní jeho zkušený týmový kolega Michael van der Mark. Oba jezdci budou debutovat s motocykly YZF R1 Yamaha 2020.

V aragonském testu chyběli oba jezdci týmu BMW Motorrad WorldSBK na sezónu 2020, takže poprvé uvidíme společně dvojici Tom Sykes a Eugene Laverty. Pro Eugene Lavertyho to bude za poslední tři sezóny už třetí značka motocyklu po Aprilii a Ducati.

A jsme zvědavi na nejrychlejší nezávislý tým GRT Yamaha WorldSBK ve složení Garrett Gerloff - pojede v Jerezu vůbec poprvé, a Rookie na superbikovém motocyklu Federico Caricasulo.

V dalším nezávislém týmu BARNI Racing vystřídá zraněného Leona Camiera testovací pilot Ducati Michele Pirro. Za Ten Kate Racing bude testovat Lorise Baz, za Kawasaki Puccetti Racing se do šampionátu vrátí španělský jezdec Xavi Fores, zatímco Pedercini Racing pojede se dvěma piloty, kterými budou Jordi Torres a comeback v šampionátu slavící Lorenzo Savadori.

Účastníci testu v Jerezu - Superbike:

Aruba Ducati: Scott Redding (GB), Chaz Davies (GB)

BMW: Tom Sykes (GB), Eugene Laverty (IRL)

Pata Yamaha: Michael van der Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)

Kawasaki: Alex Lowes (GB), Jonathan Rea (GB)

GRT Yamaha: Garrett Gerloff (USA), Federico Caricasulo (I)

Barni Ducati: Michele Pirro (I)

Ten Kate Yamaha: Loris Baz (F)

Puccetti Kawasaki: Xavi Fores (E)

Pedercini Kawasaki: Jordi Torres (E), Lorenzo Savadori (I)

Go Eleven Ducati: Michael Ruben Rinaldi (I)

V kubatuře Supersport uvidíme tyto týmy: Puccetti Kawasaki s nováčkem WorldSSP Philippem Öettlem, zatímco úřadující šampion WorldSSP Randy Krummenacher (MV AGUSTA Reparto Corse) bude debutovat s motocyklem MV Agusta. V novém šampionátu se poprvé představí Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), za Kallio Racing pak Isaac Viňales a Estonec Hannes Soomer, stejně jako s motocyklem Yamaha pojede ve svém vlastním týmu RPM84 Loris Cresson. Zcela nový turecký závodní tým - ovšem pod hlavičkou Orelac Kawasaki - nasadí poprvé v šampionátu WorldSSP Cana Öncü, spolu s týmem EAB Ten Kate Racing uvidíme Stevena Odendaala.

Účastníci testu v Jerezu - Supersport:

Bardahl Evan Bros Yamaha: Andrea Locatelli (I)

Kallio Yamaha: Isaac Vinales (E), Hannes Soomer (EST)

Toth Yamaha: Loris Cresson (F)

Puccetti Kawasaki: Philipp Öttl (D)

MV Agusta: Randy Krummenacher (CH), Filippo Fuligni (I)

Orelac Kawasaki: Can Öncü (TR)

A konečně kvůli dešti v Aragónu neuskutečněné premiéře se se superbikovým motocyklem ZX-10 RR od Jonathana Rey představí v Jerezu Ana Carrasco.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama