Reklama

Zarco místo Nakagamiho?

Už několik dní je v paddocku MotoGP veřejným tajemstvím, že Takaaki Nakagami bude v týmu Idemitsu-LCR-Honda nahrazen při závodě v Austrálii Johannem Zarcem. Potvrzeno a ani dementováno to ale zatím nebylo ani ze strany KTM nebo LCR.

Japonec Takaaki Nakagami se po Grand Prix Japonska (20. října) podrobí opearci ramene, když musí být provedena stabilizace ramene kvůli dřívějšímu zranění. Stejné operaci se v prosinci 2018 podrobil třeba Marc Márquez.

Na otázku, zda je to pravda a zda Nakagami nepojede ani na Phillip Islandu, v Sepangu a ve Valencii (20.10. a 3.11. a 17.11.) za tým Idemitsu-LCR-Honda, odpověděl majitel týmu LCR-Honda Lucio Cecchinello hodně vyhýbavě.

Normálně je náhradním jezdcem u HRC Němec Stefan Bradl, tedy oficiální testovací pilot. Jel třeba na Sachsenringu 2018 v týmu Marc VDS za Franca Morbidelliho; v Sepangu a ve Valencii 2018 za Cala Crutchlowa v LCR-Honda. 2019 nahradil Bradl v továrním týmu Repsol-Honda Jorge Lorenza na Sachsenringu, v Brně a na Spielbergu.

Johann Zarco jak všichni fanoušci motocyklového Grand Prix vědí, sám vypověděl platnou smlouvu s KTM na sezónu 2020 při Grand Prix Rakouska na Spielbergu. Během Grand Prix Misana ho ale KTM s okamžitou platností ze svých řad vyřadila a od té doby pilotuje druhý tovární motocykl KTM testovací pilot Mika Kallio jako týmový kolega Pola Espargaró v týmu Red Bull-KTM.

Pro Zarca to ale nebude vůbec jednoduché, francouzský jezdec bude mít k dispozici motocykl Honda RC213V 2018, který jinak používá v týmu LCR japonský jezdec Nakagami.

Dle dostupných informací je o následující záležitost: V případě, že by Jorge Lorenzo po sezóně 2019 buď ukončil svou aktivní činnost, nebo si dal roční přestávku k úplnému vyléčení, tak je Johann Zarco na sezónu 2020 jediným kvalitním volným pilotem (2017 a 2018 celkově vždy v Top-6) a HRC by si ho chtěla vyzkoušet ještě před podepsáním eventuální jednoroční smlouvy na rok 2020.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama