Reklama

Za Pederciniho pojede zřejmě Cavalieri

Na startovním roštu MS-Superbike 2021 jsou ještě volná maximálně 4 místa. Zdá se, že Kawasaki Pedercini brzy svého druhého pilota oznámí, tým MIE Honda zůstává i nadále hádankou, a stejně i Ten Kate Yamaha.

V týmu MIE Honda vycházejme z toho, že jedním z jezdců bude - stejně jako vloni - Takumi Takahashi. 31-letý Japonec sice získal vloni pouze 6 hubených bodů (22. místo), ale má smlouvu přímo s Honda Racing Corporation a je důležitým přemostěním mezi satelitním a továrním týmem a ze šampionátu WorldSBK má už zkušenosti z 31 startů v sezónách 2017/2019/2020. Jako druhý jezdec se stále více objevuje jméno 28-letého Argentince Leandra «Tatiho» Mercada (130 startů v šampionátu WorldSBK), ovšem týmová šéfka Midori Moriwaki se stále ještě oficiálně nevyjádřila.

Zda pojede nizozemský tým Ten Kate Yamaha i v letošní sezóně 2021, to je aktuálně nejasné. Pilotem by se ale mohl stát dvojnásobný ex-mistr světa Sandro Cortese (Moto3 a WorldSSP) - pokud bude zdravotně v pořádku.

V týmu Lucia Pederciniho, který disponuje velmi dobrým strojem Kawasaki, je týmovou #1 Loris Cresson, který s sebou přinesl i hodně tučný sponzorský příspěvek. Druhým jezdcem tohoto italského soukromého týmu by se měl stát 23-letý Ital Samuele Cavalieri - více-šampion CIV-Superbike 2020. Ten má na svém kontě 9 závodů v MS-Superbike 2019 & 2020 jako náhradní jezdec v týmech Ducati Motocorsa a Barni, když nejlépe dojel dvakrát v Top-13 v Misanu (2019).

Tým Brixx se zřejmě na startu šampionátu 2021 neobjeví, neboť Sylvain Barrier se soustředí na šampionát EWC a tento soukromý tým fungoval především na rodinných vztazích: Životní partnerkou Sylvaina Barriera je totiž dcera majitele týmu Baxtera, s kterou má 30-letý francouzský jezdec jedno dítě.

Provizorní startovní listina WorldSBK 2020

Kawasaki Racing Team WorldSBK: Jonathan Rea – Alex Lowes

Aruba.it Racing – Ducati: Scott Redding – Michael Ruben Rinaldi

Pata Yamaha WorldSBK Official Team: Toprak Razgatlioglu – Andrea Locatelli

GRT Yamaha WorldSBK Junior Team: Garrett Gerloff – Kohta Nozane

Team HRC: Alvaro Bautista – Leon Haslam

BMW Motorrad WorldSBK Team: Michael van der Mark – Tom Sykes

Kawasaki Puccetti Racing: Lucas Mahias

Orelac Racing VerdNatura: Isaac Viňales

Outdo Kawasaki TPR: Loris Cresson - ?

Team Go Eleven: Chaz Davies

Barni Racing Team: Tito Rabat

Motocorsa Racing: Axel Bassani

Gil Motorsport Team Yamaha: Christophe Ponsson

RC Squadra Corse: Eugene Laverty

Bonovo Action: Jonas Folger

Ten Kate Racing Yamaha: ? - ?

MIE Racing Honda Team: ? - ?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama