Reklama

Za 2 týdny začíná sezóna WorldSBK 2020

Před zahájením sezóny 2020 absolvují jezdci šampionátu MS-Superbike celkem 10 testovacích dní. V listopadu 2019 testovala většina týmů 2 dny v Aragónu a v Jerezu. Nyní už za 2 týdny začne další testování.

Ačkoliv ještě stále nebyly vydány provizorní startovní listiny šampionátu MS-Superbike 2020, tak nová sezóna šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým je už opravdu za dveřmi.

Na pořadu jsou testy 22./23. ledna v Jerezu a vzápětí 26./27. ledna v Portimao. Potom budou biky poslány letecky do Austrálie, kde se 24./25. února budou konat poslední předsezónní - a jediné oficiální - testy. A potom už začne naplno sezóna 2020 úvodním závodním víkendem ve dnech 28. února až 1. března na australském okruhu Phillip Island.

V Jerezu se poprvé v přímém souboji - aspoň tedy na testech - představí tým HRC Honda ve složení Alvaro Bautista a Leon Haslam. Kromě nich zde budou tovární týmy BMW (Tom Sykes a Eugene Laverty), Ducati (Chaz Davies a Scott Redding), Kawasaki (Jonathan Rea a Alex Lowes) a Yamaha (Mark vd Mark a Toprak Razgatlioglu), stejně jako přední soukromé týmy. Zde je jedna výjimka jasná, místo Leona Camiera (podrobil se další operaci) pojede za Barni Ducati testovací pilot Michele Pirro.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama