Reklama

Xavi Fores končí v šampionátu WorldSBK

Po sezóně 2019 nenašel Xavi Fores místo na startovním roštu ani v sezóně 2021. Tentokráte se dá předpokládat, že se možná definitivně skončí mezinárodní kariéra 35-letého Španěla a už se žádný comeback v mistrovství světa motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým konat nebude.

Jako šampion IDM Superbike 2014 s 3C Ducati si Xavi Fores v Německu udělal jméno, když o rok předtím vyhrál ve stejné kubatuře španělský šampionát. Několikrát také nastoupil do závodů jako náhradník za zraněné piloty, ale teprve 2016 absolvoval s týmem Barni svou první plnohodnotnou sezónu.

Jeho nejlepší sezóna byla v roce 2018, když celkem pětkrát stál na stupních vítězů a celkově obsadil sedmé místo. Přesto musel po této sezóně uvolnit své místo v týmu Barni pro mladšího Michaela Rinaldiho.

Po jednom přechodném roce v britském šampionátu Superbike (2019) se na začátku letošní sezóny vrátil 34-letý Španěl s týmem Puccetti Kawasaki nazpět do mistrovství světa. Rok předtím byl tým Puccetti nejlepším privátním týmem a tak očekávání visela hodně vysoko, ale: Celkově až 13. místo, s jedním P8 jako highlightem sezóny, to bylo pro tým a pro jezdce velké zklamání.

Pro Forese to znamená konec mezinárodní kariéry, v září 2021 mu už bude 36 roků.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama