Reklama

WorldSSP 2020: Locatelli místo Krummiho

Potom, co Randy Krummenacher a Federico Caricasulo opustili tým Bardahl Evan Bros Yamaha, tak potřebují Italové dva nové jezdce do kubatury Supersport. Jedním z nich je Andrea Locatelli, který bude v týmu #1.

Jak jistě víte, mistr světa Randy Krummenacher odchází na sezónu 2020 do továrního týmu MV Agusta, jeho největší soupeř Federico Caricasulo postoupil o level výše a pojede v MS-Superbike za GRT Yamaha.

Týmový šéf Fabio Evangelista angažoval 23-letého Andreu Locatelliho - z MS-Moto2 - jako týmovou #1. Locatelli má s bývalým mistrem světa Roberto Locatellim společné pouze příjmení a ja v MS-Moto2 aktuálně na P18 a nedostal na příští sezónu žádnou nabídku.

Locatelli se stal 2014 stabilním jezdcem mistrovství světa v kubatuře Moto3 a závodil v něm tři sezóny. 2016 byl s KTM odmávnut jako třetí na Sachsenringu, a také na Phillip Islandu, v MS se umístil celkově devátý.

Od 2017 jezdil v prostřední kubatuře Grand Prix, ale celkově se neumístil lépe než v Top-15. V jednotlivých závodech na sebe sice upozornil umístěními v Top-10, nejlépe zajel v Assenu 2019, kdy byl odmávnut v Top-6.

Na sezónu 2020 místo na startovním roštu v Grand Prix ale nenašel a tak mu přišla velmi vhod nabídka od mistrovského týmu WorldSSP Evan Bros Yamaha. A na motocyklové výstavě EICMA v Miláně bylo ohledně jeho dalšího angažmá vše uzavřeno.

Locatelli se tak vydá ve stopě svých předchůdců z Moto2, kteří v závodech Grand Prix prostřední kubatury nijak nezazářili a v WorldSSP se přesto stali mistry světa - Sandro Cortese a Randy Krummenacher.

Ostatně velmi dobrý závěr sezóny 2019 měl i Isaac Vinales v týmu Kallio Yamaha, tři pódia v posledních třech závodech sezóny.

Druhým jezdcem týmu Evan Bros by se měl stát buď Indonésan Galang Hendra Pratama nebo Francouz Andy Verdoia. Oba dva Youngster závodili výtečně v letošním šampionátu WorldSSP 300, když obsadili celkově 7., respektive 4. místo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama