Reklama

WorldSBK 2020: Předběžně o 5 jezdců více!

Všech pět továren v MS-Superbike už potvrdily své jezdce, kteří pojedou za tovární týmy v sezóně 2020. U několika soukromých týmů jsou ale ještě otazníky. V následující sezóně uvidíme určitě více jezdců na startovním roštu než letos.

Bude chybět jediný tým a to Althea MIE Honda, ve kterém letos závodil Alessandro Delbianco.

Boss stáje Althea Genesio Bevilacqua ale bude pokračovat ve spolupráci s paní Midori Moriwaki, letošní tým Moriwaki Althea bude přejmenován na MIE Honda a stane se oficiálním satelitním týmem největší motocyklové továrny na světě.

Honda Racing Corporation (HRC) pak pošle do šampionátu úplně nový tovární tým s domovskou základnou v Barceloně, za který pojedou Alvaro Bautista a Leon Haslam. Motocykly týmu MIE Honda budou pilotovat Takumi Takahashi a dle všech předpokladů ještě Ryuichi Kiyonari, tedy dva Japonci, aby byl přímý kontakt s továrnou. Celkem tak 2020 uvidíme na startovním roštu čtyři zbrusu nové motocykly Honda CBR1000RR-R. Tedy o jeden motocykl Honda více, než letos.

Nově se v šampionátu objeví kromě továrního týmu HRC ještě dva soukromé týmy s motocykly Ducati: Motocorsa a Brixx; ty by měli - viděno dneškem - pilotovat Argentinec Leandro Mercado a Francouz Sylvain Barrier.

Týmy Pedercini Kawasaki a Ten Kate Yamaha pojedou s jedním jezdcem - proti letošní sezóně - navíc.

Pedercini bude pokračovat s Jordim Torresem, nově přichází Lorenzo Savadori.

Ten Kate prodloužil spolupráci s Lorisem Bazem, do konce listopadu by měla být podepsána smlouva s novým hlavním sponzorem. V okamžiku, když se tak stane, bude oficiálně potvrzen druhý jezdec: Sandro Cortese. Dvojnásobný mistr světa (Moto3 a WorldSSP) tak bude jediným Němcem ve startovním poli WorldSBK a to i přesto, že se 2020 uskuteční 1. až 2. srpna v Oscherslebenu závod tohoto šampionátu.

S jednou Hondou navíc, se dvěma privátními motocykly Ducati a navýšením z jednoho na dva jezdce u Pederciniho a Ten Kate by se tak počet jezdců na startovním roštu zvýšil z 19 na 24 stabilních pilotů!

2020 tak uvidíme čtyři Rookies v MS-Superbike: Federico Caricasulo a Garrett Gerloff za GRT Yamaha, Scott Redding v továrním týmu Ducati a Takumi Takahashi za MIE Honda.

Nejvíce zajímavými přestupy jsou změny v továrních týmech Ducati, Kawasaki a Yamaha: Vícemistr světa Alvaro Bautista jde od Ducati k Hondě, jeho nový týmový kolega Leon Haslam přijde od Kawasaki.

V továrním týmu Kawasaki dostane pětinásobný mistr světa Jonathan Rea jako týmového kolegu dalšího Brita, Alexe Lowese; jehož místo v továrním týmu Yamahy zaujme turecká nastupující Star Toprak Razgatlioglu, dříve Puccetti Kawasaki.

Honda nasadí 2020 čtyři nové motocykly CBR1000RR-R Fireblade, Yamaha má sice novou R1, je to ovšem updatovaný letošní model.

Piloti MS-Superbike 2020:

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Aruba Ducati: Chaz Davies (GB), Scott Redding (GB)

Pata Yamaha: Michael vd Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)

BMW: Tom Sykes (GB), Eugene Laverty (GB)

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)

MIE Honda: Takumi Takahashi (J), Ryuichi Kiyonari (J)

Ten Kate Yamaha: Loris Baz (F), Sandro Cortese (D)

GRT Yamaha: Federico Caricasulo (I), Garrett Gerloff (USA)

Pedercini Kawasaki: Jordi Torres (E), Lorenzo Savadori (I)

Puccetti Kawasaki: Javier Fores (E)

Orelac Kawasaki: ?

Barni Ducati: Leon Camier (GB)

Go Eleven Ducati: Michael Ruben Rinaldi (I)

Motocorsa Ducati: Leandro Mercado (RA)

Brixx Ducati: Sylvain Barrier (F)

Tučně = potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama