Reklama

WorldSBK 2020: Minimálně 22 startujících

Zdá se, že hubené startovní pole WorldSBK současné sezóny - 19 stabilních pilotů - je už naštěstí minulostí, dle současného stavu by mělo v šampionátu WorldSBK 2020 závodit minimálně 22 jezdců.

Faktem ale je, že ne všechny přestupy a smlouvy jsou už podepsány, takže aktuální stav začátkem října moc jmen nenabízí.

Aktuálně se Američan Garrett Gerloff stal #2 u GRT Yamaha, kde nahradí Marca Melandriho, který se rozhodl ukončit aktivní závodní činnost. Po Nickym Haydenovi a Jacke Gagnem se tak stave tento 24-letý jezdec dalším Američanem ve startovním poli WorldSBK na rok 2020.

Co se týká volných pilotů, tak z těch opravdu výborných doufají v nové smlouvy Španěl Xavi Fores (BSB) - ten ovšem má také hodně lukrativní nabídku od Hondy UK pro další ročník šampionátu BSB a Brit Leon Camier (WorldSBK) - ten se po 4 měsících závodní přestávky vrátil v Magny Cours úspěšně do šampionátu, stejně jako lídr kubatury Supersport Randy Krummenacher (WorldSSP).

A samozřejmě se nabízí ještě otázka nového týmu Kiefer Racing BMW, s jedním (možná i dvěma jezdci), stejně nejasná je účast dvou stávajících týmů Orelac Racing VerdNatura a Althea Mie Racing Team.

Pouze v evropských závodech by chtěl startovat italský tým Motocorsa Racing s motocyklem Ducati Panigale V4 R a s jezdcem Samuelem Cavalierim.

ARUBA RACING DUCATI – Scott Redding (nově) / Chaz Davies (prodlouženo)

BARNI DUCATIRuben Rinaldi ?

GO ELEVEN DUCATI – ?

BRIXX DUCATI – Sylvain Barrier (nově)

YAMAHA WORLDSBK – Toprak Razgatlioglu (nově) / Michael vd Mark (prodlouženo)

TEN KATE YAMAHA – Loris Baz (prodlouženo) – Sandro Cortese ?

GRT YAMAHA – Federico Caricasulo (nově) – Garrett Gerloff

BMW MOTORRAD – Tom Sykes (prodlouženo) / Eugene Laverty (nově)

HONDA HRC – Alvaro Bautista (nově) – Takumi Takahashi (nově)

MORIWAKI ALTHEA HONDA – ? / ?

KAWASAKI RT – Jonathan Rea (prodlouženo) – Alex Lowes (nově)

PERDERCINI KAWASAKI – Lorenzo Savadori (nově) – Jordi Torres (prodlouženo)

PUCCETTI KAWASAKILeon Haslam?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama