Reklama

WorldSBK 2020: 23 stabilních jezdců je jistých

Samozřejmě, že ani v šampionátu královské kubatury motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, ještě nebyla uveřejněna provizorní startovní listina, ačkoliv do prvního závodního víkendu 2020 na Phillip Islandu (28. února až 1. března) už zbývají méně než 2 měsíce.

Startovní listina pro sezónu 2020 bude obsahovat celkem 23 jezdců, tedy o 4 více (přibyly týmy HRC Honda - 2 piloti; Brixx Ducati - 1 jezdec a Motocorsa Ducati - 1 jezdec), než v sezóně uplynulé. Některé zahraniční weby sice přinesly zprávu, že uvidíme pouze 3 motocykly Honda...To ale není pravda: Motoforum.cz se spojil se spolumajitelem týmu MIE Racing Milošem Čihákem, a ten nám potvrdil, že pojede se dvěma jezdci, tedy s japonským šampionem SBK 2017 Takumi Takahashim a ještě jedním jezdcem, jehož jméno zatím nebylo oficiálně oznámeno.

Vzhledem k tomu, že jezdce a týmy čekají za necelé dva týdny testy v Jerezu (22./23. ledna) a v Portimau (26./27. ledna) a potom bude vše posláno do Austrálie, tak by DWO (Dorna World Organisation) měla v nejbližších dnech a hodinách potvrdit startovní listinu šampionátu WorldSBK na sezónu 2020.

Chybět bude určitě Němec Sandro Cortese, vloni celkově 12. jezdec šampionátu (ten nesehnal odpovídající angažmá a rozhodně nechce za své závodění platit svými peněžními úsporami); a nyní také Leon Camier, který se musel podrobit další operaci svého zraněného ramene a v týmu Barni Ducati ho prozatímně vystřídá testovací jezdec Michele Pirro.

Nový tým v šampionátu Brixx Ducati (jezdec Sylvain Barrier) se zúčastní pouze závodů na evropské pevnině.

Menší otazník se v poslední době vynořil ve spojitosti s týmem Pedercini Kawasaki (jezdci Jordi Torres a Lorenzo Savadori), kde má problémy se státním zastupitelstvím v Římě nový hlavní sponzor rodinného týmu Lucia Pederciniho «Global Solution»; dle aktuální situace by se ale superbikové části týmu neměl dotknout.

Piloti MS-Superbike 2020

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Puccetti Kawasaki: Javier Fores (E)

Pedercini Kawasaki: Jordi Torres (E), Lorenzo Savadori (I)

Orelac Kawasaki: Maximilian Scheib (CHI)

Aruba Ducati: Chaz Davies (GB), Scott Redding (GB)

Barni Ducati: Leon Camier (GB)

Go Eleven Ducati: Michael Ruben Rinaldi (I)

Brixx Ducati: Sylvain Barrier (F) - pouze evropské závody

Pata Yamaha: Michael vd Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)

Ten Kate Yamaha: Loris Baz (F)

GRT Yamaha: Federico Caricasulo (I), Garrett Gerloff (USA)

BMW: Tom Sykes (GB), Eugene Laverty (GB)

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)

MIE Honda: Takumi Takahashi (J), TBA

Motocorsa Ducati: Leandro Mercado (RA)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama