Reklama

WorldSBK 2019: Kawasaki Pedercini už má jasno

Privátní tým šampionátu MS-Superbike Kawasaki Pedercini dnes oznámil svou jezdeckou dvojici na sezónu 2019. S podporou Kawasaki Europe ji vytvoří současná dvojice tohoto týmu Yonny Hernandez a teprve 18-letý Gabriele Ruiu.

Kolumbijec Yonny Hernandez závodí za tým Lucia Pederciniho už v této sezóně v kubatuře WorldSBK a ačkoliv má na svém kontě pouze 24 bodů (18. místo), tak tento ex-pilot MotoGP dostane šanci i na sezónu 2019.

Teprve 18-letý Říman Gabriele Ruiu měl původně závodit 2018 v týmu Grillini Suzuki v MS-Superbike, ale tento tým vůbec do této sezóny ze známých důvodů (týmový šéf Andrea Grillini byl zatčen pro spolupráci s mafií) neodstartoval. Ruiu dostal u Pederciniho šanci závodit v ME-Superstock 1000 a je aktuálně na 9. místě. Pro příští rok postoupí o kubaturu výš, tedy do MS-Superbike.

Tým Kawasaki Pedercini tak po ukončení kubatury STK 1000 pro rok 2019 rozšířil počet svých jezdců v MS-Superbike na dva.

Je rozhodně překvapením, že 45-letý majitel týmu Lucio Pedercini oznámil tak hodně brzy svou sestavu na další sezónu, obvykle to totiž učinil jako jeden z posledních.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama