Reklama

Výsledek referenda ohrozí další závodění Toma Lüthiho

Nedělní výsledek referenda ve Švýcarsku, kdy se jednalo o zákaz působení zahraničních sázkových on-line společností, ohrozí určitě další závodění současného pilota MotoGP Thomase Lüthiho.

Jakoby nestačil interní problém v týmu Marc VDS, nyní se pro populárního švýcarského jezdce Toma Lüthiho přidal ještě jeden další.

Referendum dopadlo tak, že byl přijat nový zákon o hře, která blokuje působení zahraničních sázkových on-line stránek ve Švýcarsku. Mezi ně patří nejvěrnější sponzor Thomase Lüthiho, z Vídně pocházející Interwetten. Ta je jedním z největších sponzorů dvojnásobného vicemistra světa Moto2 Toma Lüthiho a to už od roku 2006.

Toto referendum rozdělilo švýcarské sportovce na dva tábory, proti novému zákonu byl samozřejmě právě Tom Lüthi.

Pro přijetí tohoto nového zákona byli třeba moderní gymnastka Giulia Steingruber (třetí z OH v Rio de Janeiro) a alpský lyžař - olympijský vítěz - Ramon Zenhäusern a také většina sportovních švýcarských svazů.

Lüthiho manažer Daniel Epp: „Interwetten podporoval jako sponzor také další švýcarské motocyklové závodníky, jakými jsou třeba Jesko Raffin, Jason Dupasquier a Domi Aegerter.“

Nový zákon ovšem vyřadil firmu Interwetten ze švýcarského trhu a ta nyní nesmí přijímat on-line sázky na celém území Švýcarska!

Zda Interwetten přestane Lüthiho úplně podporovat, není zas tak jisté, ale rozhodně to nebude fungovat jako doposud, nýbrž pouze v menším měřítku.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama