Reklama

Včerejší den na Dakaru byl hodně emocionální

Včerejší 9. etapa byla pro německo-indický tým Hero hodně emocionální. Přesně před rokem se totiž smrtelně zranil tehdy 40-letý portugalský jezdec tohoto týmu Paulo «Speedy» Goncalves. Jeho tehdejší týmoví kolegové Joaquim Rodrigues, Sebastian Bühler a Inder GS Santosh jsou ve startovním poli i letos.

Bohužel ani letošní ročník se neobešel bez těžkých crashů, naštěstí zatím nebyla žádná smrtelná havárie.

Už ve 4. etapě těžce havaroval při velké rychlosti výše jmenovaný 37-letý GS Santosh, který musel být uveden do umělého spánku kvůli poranění mozku. Jeho stav se stabilizoval a během několika dní by mohl být transportován domů.

Málo se bohužel ví o zranění 52-letého francouzského soukromníka Pierre Cherpina (Husqvarna): Ten havaroval v 7. etapě a po transportu helikoptérou musel být v nemocnici nouzově operován. Zkolabovaly mu plíce, navíc má těžce pohmožděný mozek.

Včera havaroval Toby Price, vyvázl z těžkého pádu (musel být transportován vrtulníkem do nemocnice v Tabuku) relativně dobře, když si zlomil pouze obě zápěstí. Právě Price byl vloni jako první na místě smrtelné havárie Goncalvese a poskytl mu první pomoc, bohužel život oblíbeného Portugalce se už nepodařilo zachránit.

Včera přibližně v polovině etapy havaroval také Luciano Benavides se svým motocyklem Husqvarna a Rallye Dakar 2021 se pro něho skončila.

Z původních 101 startujících je jich v závodě 81, z toho šest pokračuje v kategorii «Experience»: To znamená, že z různých důvodů některou z etap nedokončili, ale mohou v Rallye Dakar nadále pokračovat jako poslední ve startujícím poli ale bez pořadí v celkové klasifikaci.

Mimochodem: Paulo «Speedy» Goncalves startoval poprvé na Rallye Dakar 2006 (celkově 13x) a 4x se umístil celkově v Top-10. Nejlépe pak v roce 2015, když skončil celkově druhý za Marcem Comou.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama