Reklama

V Misanu za Hondu pouze Stefan Bradl

Při závodním víkendu v Misanu bude za tým Red Bull Honda World Superbike startovat pouze německý pilot Stefan Bradl, za tragicky zesnulého Nickyho Haydena nebyl nominován žádný náhradník.

„Misano bude pro nás hodně zvláštní místo, neboť Nicky přišel nedaleko okruhu o život“, říká manažer Hondy Marco Chini.

Tři týdny později se jede závod v Laguna Sece a zde se logickým náhradníkem za Haydena jeví 23-letý Kaliforňan Jake Gagne. Ten závodí s motocyklem Honda v americkém šampionátu US-Superbike a zná tak jak trať, tak motocykl Fireblade SP2.

„Zatím ale není nic rozhodnuto, my od Honda Motor Europe musíme jezdeckou otázku řešit jak s Honda Japan, tak se sponzory“, vysvětluje dále Chini.

Gagne - desátý v šampionátu Moto America (51 bodů) - už obdržel od svého amerického týmu Genuine Broaster Chicken Honda povolení závodit v WorldSBK v Laguna Sece.

Po Laguna Sece následuje 6 nedělní letní přestávka, takže dle Chiniho je hodně času vyřešit otázku jezdce pro celý zbytek sezóny 2017.

Při závodním víkendu MS-Superbike 2017 v Misanu uvidíme celkem osm dodatečných pilotů na startovním roštu, tedy kromě jezdců 'One-Event-Entrys', kterými jsou Anthony West v MS-Supersport a Marc Garcia v MS-Supersport 300.

Po Phillip Islandu (Josh Brookes) a Donington Parku (Leon Haslam) se letos potřetí objeví na startu MS-Superbike jezdec s wild card: Comeback bude absolvovat Fabio Menghi (VFT Ducati), který by se chtěl 2018 stát opět permanentním jezdcem šampionátu.

V MS-Supersport pojede Davide Stirpe (MV Agusta) v týmu Factory Vamag jako týmový kolega Roberta Rolfa. Dalším «divočákem» bude Lorenzo Cipiciani (Honda).

Přeplněný startovní rošt nástupnické kubatury MS-Supersport 300 doplní ještě Nicola Bernabe (Kawasaki) a Luca Bernardi (Yamaha). Především Bernardi, jako lídr italského šampionátu této kubatury, by se mohl postarat o překvapení.

Nejvíce jezdců s «wild card» nabízí celkem pochopitelně «italská» kubatura ME-Superstock 100: Jsou to hodně silný a už zkušený Alessandro Andreozzi, Dále potom Fabio Marchionni a Stefano Fugardi (One-Event) - všichni s motocykly Yamaha R1.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama