Reklama

V Doningtonu bez Reddinga a Bridewella, v Laguna Sece pojede JD Beach

Při dalším závodním víkendu v Donington Parku měli původně startovat v kubatuře WorldSBK dva jezdci s wild card: Britové Scott Redding a Tommy Bridewell - oba s Ducati. Z toho ale nakonec sešlo.

Zatímco v Misanu jsme viděli dva jezdce s wild card - Michele Pirra a Samuele Cavalieriho - oba s Ducati Panigale V4R, tak ve Velké Británii nebude na startu ani jeden. A neobjeví se ani Josh Brookes - tedy další pilot s motocyklem Ducati, o kterém se původně rovněž uvažovalo.

Tommy Bridewell nedostal povolení od svého týmu, neboť má stále velké šance na zisk titulu šampiona BSB 2019. A nepojede ani jako eventuální náhradník za Eugene Lavertyho v týmu Go Eleven. Zde je připraven jako náhradník Lorenzo Zanetti.

Týmový šéf Be Wiser Paul Bird pak nepovolil Reddingovi start kvůli velkým finančním nákladům za 3 starty během jednoho závodního víkendu WorldSBK.

Mimochodem: Pokud by nebyl schopen závodit kvůli zranění z Misana v britském Doningtonu loňský dvojnásobný vítěz Nizozemec Michael vd Mark, tak by se v sedle motocyklu Yamaha objevil Tarran Mackenzie.

Naopak na dalším podniku WorldSBK v americké Laguna Sece bude 27-letý James Douglas Beach startovat v obou šampionátech a kromě USA-Superbike, tedy MotoAmerica, pojede i s wild card rovněž o světové body v WorldSBK. JD Beach závodí za tým Yamaha-Attack Performance Estenson a jelikož je aktuálně na 5. místě, tak ho čeká v Laguna Sece doslova mamutí program.

Druhý a třetí jezdec šampionátu MotoAmerica Cameron Beaubier a Garrett Gerloff - oba rovněž Yamaha - nabídku na start s wild card při domácím závodě v Laguna Sece neakceptovali, neboť jsou stále ve hře o letošní titul šampiona USA-Superbike.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama