Reklama

V čem vězí problém Cortese a Ten Kate Yamaha

Kromě definitivního vyřešení jezdeckého složení všech tří týmů Hondy, tedy HRC, Moriwaki a Althea - vše by mělo být jasné na výstavě EICMA začátkem listopadu v Miláně, tak stále ještě nemáme vyřešeno druhé místo u stáje Ten Kate Yamaha vedle Lorise Baze!

Kandidát je jasný, letošní Rookie Sandro Cortese ukončil šampionát WorldSBK celkově na 12. místě a měl by jet jako týmová #2 vedle francouzského pilota Baze. Ovšem podepsáno ještě není nic! Proč?

Týmový manažer Ten-Kate Kervin Bos stále ještě nemá podpis hlavního sponzora a bez něho se dva jezdci v týmu - Baz je jasný! - prostě nezaplatí.

Ředitel závodního oddělení Yamaha-Europe Andrea Dosoli proto čeká na definitivní vyjádření, neboť sponzorství od Yamaha-Europe závodění Corteseho v sezóně 2020 nezajistí, zde se jedná pouze o závodní materiál.

Cortese letos závodil za GRT Yamaha - společně s Melandrim, ovšem tým Mirco Giansantiho bude mít na sezónu 2020 pod smlouvou dva mladé jezdce: Federica Caricasula z Itálie a Garretta Gerloffa z USA.

Pokud vše dopadne dle přání Corteseho, tak stejně už dvojnásobný mistr světa (Moto3 a WorldSSP) letos testovat nebude, nejsou totiž objednány ani motocykly a ani náhradní díly...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama