Reklama

Úspěšné operace předloktí pro Ayumu Sasakiho

Po Filipu Salacovi a Xavi Artigasovi je Ayumu Sasaki třetím jezdcem Moto2, který podstoupil operaci předloktí v sezoně 2024, a to pouze po dvou víkendech Grand Prix. Japonec, stejně jako jeho dva kolegové, trpěl takzvaným kompartment syndromem (nafouknutá předloktí).

Pro Salače to byla již druhá operace během několika měsíců. Čech se proto předem omluvil ze závodu na Autódromo Internacional do Algarve, zatímco Artigas to zkoušel v pátek, ale po prvním dnu odstoupil, protože měl stále příliš mnoho nepříjemností kvůli tomuto problému.

Zatímco se dvojice stále zotavuje z operace, Rookie Moto2 Ayumu Sasaki je třetím jezdcem na začátku sezóny, který měl stejný problém. Jezdec Yamahy VR46 Master Camp zažil minulý víkend na portugalském okruhu takové nepříjemnosti, že se v pondělí po akci rozhodl pro okamžitou operaci. Japonec, týmový kolega Collina Veijera v týmu LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP v roce 2023, podstoupil na rozdíl od svých dvou kolegů z Moto2 operaci obou předloktí.

Operace byla nyní úspěšně provedena a Japonec se nyní začal zotavovat a doufá, že bude zpět v Austinu za tři týdny.

Ayumu Sasaki: „Poté, co jsem v neděli během Grand Prix Portugalska zažil nějaké problémy kvůli ztuhlosti předloktí, rozhodl jsem se pro okamžitou operaci, abych problém vyřešil. Od této chvíle se budu soustředit na své zotavení, abych byl připraven na americký závod. Děkujeme personálu Quiron Salud MotoGP za organizaci všeho a Dr. Fofuriovi za úspěšnou operaci.“

Kromě výše uvedených tří jezdců Moto2 zažil po prvním víkendu Grand Prix v Kataru problémy s předloktím i Rookie MotoGP a letošní nová Star Grand Prix «premier class» Pedro Acosta. Red Bull GASGAS si proto po úvodním víkendu sezóny dal tréninkovou pauzu. Vzhledem k jeho výkonu a překvapivému třetímu místu minulou neděli v druhém závodě MotoGP sezóny se problémy zdají být méně závažné, než se původně myslelo, respektive v Portimãu nebyly absolutně žádné známky fyzického nepohodlí.

Kromě Sasakiho také Salač a Artigas oznámili, že jsou 100% přesvědčeni, že budou znovu závodit za tři týdny během třetí Grand Prix sezóny v Austinu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama