Reklama

Úspěšná sezóna Davida Kubáně

Brněnský mladík David Kubáň má za sebou sezónu, za kterou se určitě nemusí stydět, ba naopak může být na ní hrdý. Jeho hlavní závodní náplní bylo úspěšně závodit v IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) a to se mu také podařilo.

V nabité konkurenci Belgičanů, Nizozemců a domácích Němců sice nakonec obsadil «až» 6. místo, ale stál 3x na stupních vítězů a ve Schleizu dokonce vyhrál. V některých případech ho ovšem zradila motocyklová technika. A to mu soupeři byli častokrát i účastníci WorldSSP 300.

Nebylo tedy divu, že si Kubáně všimli i manažeři ze stájí jezdících mistrovství světa kubatur Supersport 300 + Supersport 600. Mohl dokonce závodit i místo zraněného Olivera Königa v posledním závodě WorldSSP 300 ve francouzském Magny Cours, ale telefon majitele týmu Jakuba Smrže ho zastihl až při cestě na německé finále IDM v Hockenheimu.

A jaká tedy bude sezóna 2020? Po zralé úvaze by skok do šampionátu WorldSSP byl příliš divoký a tak reálná bude Davidova účast v šampionátu WorldSSP 300, tedy nepřeskakovat velké milníky, ale spíše se krůček po krůčku přibližovat dlouhodobému vytyčenému cíli!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama