Reklama

Triumph s novým trumfem

Poté, co minulá sezóna pro Triumph skončila za očekáváním, podepsal šéf PTR Simon Buckmaster pro mistrovství světa supersportů 2024 novou týmovou #1 Toma Bootha-Amose.

Ještě předtím, než byly motocykly nové generace povoleny v mistrovství světa supersportů, PTR odvedl průkopnickou práci v britské sérii 2021 a připravil Triumph Street Triple 765 RS pro použití v mistrovství světa.

Stefano Manzi zajistil první vítězství pro motocykly nové generace‘ v Portimão 2022 – zároveň první vítězství v podobě triumfu v mistrovství světa supersportů. Nejlepším jezdcem Triumphu byl letos Niki Tuuli, který skončil celkově osmý v mistrovství světa, ale s pouhým jedním umístěním na stupních vítězů.

Simon Buckmaster nově sestavil svůj tým pro rok 2024. Novou figurou na šachovnici je vítěz WorldSSP Challenge, Tom Booth-Amos. Sedmadvacetiletý jezdec jezdil v letech 2022 a 2023 za tým Kawasaki MotoZoo a bude si muset zvyknout na tříválcový motocykl „Made in Great Britain“.

„Nemohu dostatečně poděkovat Simonovi a Triumphu za to, že mě přivedli do týmu pro příští rok. Pracoval jsem pro takovou příležitost dlouhou dobu a víme, že PTR Triumph Racing má silný balíček,“ řekl Booth-Amos. „Myslím, že toto je perfektní cesta pro mou budoucí kariéru, ale zároveň je vzrušující pracovat s britským výrobcem a britským týmem. Doufám, že se brzy vydáme na trať a vyzkoušíme nový motocykl.“

Druhým pilotem je podle očekávání Ondřej Vostatek. Devatenáctiletý Čech odjel v roce 2022 celou sezónu mistrovství světa pro španělský tým Yamaha MS Racing a v posledních pěti podnicích této sezóny na motocyklu Triumph nastoupil místo z týmu vyhozeného Harryho Trueloveho.

„V prvních dvou závodech jsem to měl docela těžké, ale poslouchal jsem všechny v týmu a upravil svůj styl jízdy a dokázal jsem získat své první mistrovské body. V každém závodě jsem se zlepšoval,“ zdůraznil Vostatek a dodal: „Věřím, že v příštím roce můžeme hodně dosáhnout. V motorce vidím opravdu velký potenciál. Možné je nejen umístění v top 10, ale také vítězství v závodech mistrovství světa. Všichni v Triumphu a v týmu chtějí být na špici a já udělám vše pro to, abych jim k tomu pomohl. Mým cílem je být v každém závodě v top 10, ale samozřejmě chceme jít dál, abychom předvedli to nejlepší, co umíme.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama