Reklama

Testy v Sepangu se Stonerem

Na okruhu Sepang International Circuit v Malajsii začaly včera první letošní testy kubatury MotoGP, i když zatím jen s testovacími piloty. Počasí ale úvodnímu dni vůbec nepřálo, dopoledne byla trať mokrá a odpoledne od 15 hodin začalo opět pršet.

Honda Racing Corporation nasadila první den testů celkem tři piloty: Nově se prezentoval u HRC Němec Stefan Bradl, dále byli na trati japonský mistr Superbike Takumi Takahashi a Hiroshi Aoyama. Takahashi ovšem jezdil pouze s motocyklem konfigurace Fireblade-Superbike.

Nejrychlejším jezdcem prvního dne byl Casey Stoner (Ducati), ten zajel své nejlepší kolo za 2:01,3 min.

Pro porovnání: Pole-Position továrního pilota týmu Repsol Hondy Daniho Pedrosy z Grand Prix 2017 má hodnotu 1:59,212 min.

Aoyama a Bradl se nedostali pod 2:05 min, ovšem byl to pro jejich motorky včera jen funkční a instalační test.

Dnes by měli na trať vyrazit - jako za odměnu svých výsledků a výkonů sezóně 2017 - jezdci Suzuki Michael Dunlop (vítěz TT), Toni Elias (šampion MotoAmerika) a Josh Waters (vítěz ASBK - tedy australského mistrovství), kteří dostanou možnost testovat s motocyklem MotoGP-Suzuki GSX-RR. Problém má Toni Elias, tomu se po cestě do Malajsie ztratila kombinéza, tedy lépe řečeno celé zavazadlo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama