Reklama

Testy Moto2, Moto3 a MotoGP ve Španělsku

Celá řada pilotů z MotoGP, ale také jezdců kubatur Moto2 a Moto3 v současné době krouží své okruhy na trati Circuito de Catalunya, nebo na okruhu Ricarda Torma ve Valencii, aby se rozjezdili před oficiálními testy v Kataru, které se konají za necelé dva týdny.

Kromě toho mohou piloti v Montmelo vyzkoušet nově vybudovanou zatáčku T10, která vznikla začátkem listopadu a kde se jejím novým layoutem zvýšila bezpečnost.

Ještě před zahájením tohoto privátního testování se shromáždili všichni zúčastnění piloti na startovním roštu a vyjádřili minutou ticha respekt k zesnulému Fausto Gresinimu.

Na trati Circuit de Catalunya byli k vidění mistr světa Joan Mir (Suzuki) stejně jako jeho týmový kolega Alex Rins. Nechyběli Jack Miller (Ducati), Fabio Quartararo (Yamaha), Pol Espargaró (Honda), jeho bratr Aleix (Aprilia), stejně jako Johann Zarco (Pramac), Takaaki Nakagami nebo Alex Márquez (oba Honda).

Na okruhu jsme mohli zahlédnout rovněž jezdce z Moto2- a Moto3: Byl zde Remy Gardner, stejně jako jeho týmový kolega z Red Bull KTM Ajo Raul Fernandez, nebo Marcos Ramirez (Tennor American Racing) či Albert Arenas (Aspar). Z Moto3 pak využil možnosti testování Jaume Masia.

Většina pilotů trénovala na silničních motocyklech, pouze Aleix Espargaró využil privilégia «concession team» a použil svůj motocykl RS-GP.

Ve Valencii na okruhu Ricarda Torma byl už dopředu naplánován test týmu Gresini Racing kubatur Moto2 a Moto3. A ten se také uskutečnil, včetně testů několika dalších jezdců i s naším Filipem Salačem.

Za tým Fausta Gresiniho testovali Fabio Di Giannantonio a Nicolo Bulega z kubatury Moto2, samozřejmě nechyběli ani jezdci Moto3 Gabriel Rodrigo a Jeremy Alcoba. Za tým SIC58 Squadra Corse zde byli Tatsuki Suzuki a nováček Lorenzo Fellon, za Snipers Racing potom Andrea Migno a Filip Salač. Tým Sky Racing Team VR46 představil debutanta Celestina Viettiho a Marco Bezzecchiho, za IntactGP jezdil Tony Arbolino. Se silničním motocyklem Yamaha kroužil své okruhy Sam Lowes.

Jelikož zde není k dispozici oficiální časomíra, tak aspoň neoficiálně některé dosažené časy: Marco Bezzecchi zajel za 1:35,5, jeho týmový kolega Celestino Vietti 1:37,2. V Moto3 potom Tatsuki Suzuki zaznamenal 1:39.7, Lorenzo Fellon pak 1:41.1. A velmi dobré časy pak zajel Andrea Migno, který si v novém týmu Snipers okamžitě porozuměl se šéftechnikem Mirko Cecchinim.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama