Reklama

Test WorldSBK Portimao: 2. den průběžně Alex Lowes

Druhým dnem pokračují poslední evropské testy MS-Superbike před zámořskou premiérou na Phillip Islandu. Tyto testy se konají na portugalském okruhu Algarve International Circuit v Portimao.

Druhý den je zatím průběžně nejrychlejším - jezdcům ovšem částečně znepříjemňuje testování silný vítr a nízká teplota asfaltu - Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team), který zajel čas 1:42.584.

Na druhém místě skončil těsně za ním Alvaro Bautista (Aruba.it Racing -Ducati), který už včera jako Rookie jak tohoto šampionátu, tak na portugalské trati, se zbrusu novým motocyklem Ducati Panigale V4 R jezdil výborně a byl nejlepším ze čtyř jezdců s motocykly Ducati Panigale V4 R. Ex-pilot MotoGP zaostával za Lowesem o pouhých 0,117 sec. Mistr světa Jonathan Rea (Kawasaki Racing WorldSBK Team) byl třetím nejrychlejším jezdcem dnes ráno na trati, zatímco jeho týmový kolega Leon Haslam byl s Kawasaki ZX-10RR pátý, mezi ně se dostal ještě turecký jezdec a značkový kolega Toprak Razgatlioglu (Puccetti Racing). Šestý byl časem 1:43.358 Marco Melandri (GRT Yamaha YZF R1), jeho týmový kolega Sandro Cortese skončil dnes ráno devátý.

Michael van der Mark (tým Pata Yamaha WorldSBK) je zatím sedmý, zatímco Chaz Davies stále bojuje s bolestmi zad po crashi v Jerezu.

S novým designem motocyklu BWM S1000RR vyrazili na trať Tom Sykes a Markus Reiterberger (BMW Motorrad WorldSBK Team), po objetí několika kol se ale vrátili zpět ke zkušebnímu modelu.

Mezi jezdci kubatury WorldSSP je dnes nejrychlejší Jules Cluzel (GMT94 Yamaha), za ním následují Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) a jezdec týmu MV AGUSTA Reparto Corse Raffaele De Rosa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama