Reklama

Test MotoGP v Jerezu

Zítra začíná testem v Jerezu prakticky sezóna MotoGP 2022. Některé týmy se budou prezentovat úplně novými jezdci, nebo v jiným sestavách: Aprilia, Gresini, WITHU-Yamaha nebo VR46-Ducati.

Je jasné, že některé týmy MotoGP zůstávají i pro sezónu 2022 nezměněny, jako například Ducati Lenovo, Pramac Ducati, Suzuki Ecstar nebo Red Bull KTM Factory Team a také LCR-Honda a Repsol-Honda.

Samozřejmě bude chybět Marc Márquez po svém úrazu při Offroad tréninku, a jeho problémy s dvojitým viděním, jako následkem otřesu mozku. Kdy se jeho stav změní, není vůbec jasné. Před 10 lety potřeboval při podobném zranění čtyři a půl měsíce, kdy nemohl pilotovat závodní motocykl. Takže je jeho účast na únorovém testování v Sepangu a na Mandalika Street Circuit ohrožena.

Stefan Bradl testoval v pondělí a v úterý v Jerezu stroj Honda RC213V, přítomna byla i Suzuki s testovacím pilotem Sylvainem Guintolim.

Pol Espargaró se zítra po svém nebezpečném crashi v FP3 ve Valencii opět objeví v sedle motocyklu Honda RC213V, zatímco testování Stefana Bradla zatím není plánováno a test by měli absolvovat pouze stabilní piloti Pol Espargaró, Alex Márquez a Takaaki Nakagami.

Na motocyklech MotoGP by se měli poprvé objevit Marco Bezzecchi, Darryn Binder a Fabio Di Giannantonio, když další dva Rookies Gardner a Raúl Fernandez už absolvovali s motocykly týmu Tech3-KTM svůj první test 22. září, což bylo pro ně první seznámení s RC16.

Enea Bastianini pojede poprvé v týmu Gresini Racing, místo v dosavadním Esponsorama Ducati, k tomu se představí Rossiho VR46-MotoGP - stále ještě bez sponzora! Aprilia Racing bude testovat po sedmi letech jako vlastní subjekt, a bez partnera Gresini Racing.

Pro Petronas-Yamaha se skončila jedna epocha a se sponzorem WITHU začíná další, jezdci jsou Andrea Dovizioso a Rookie Darryn Binder (přestup přímo z Moto3) a zůstal i majitel týmu Razlan Razali.

Zatímco Stefan Bradl zatím nebyl k těmto testům přihlášen, tak nechybí ostatní testeři: Suzuki nominovala Sylvaina Guintoliho a Takuyu Tsudu, za Ducati bude na trati Michele Pirro, Red Bull KTM posílá na okruh v Jerezu Daniho Pedrosu a Miku Kallia, Aprilia Racing pak Lorenzo Savadoriho.

Týmy a jezdci MotoGP - test Jerez

Repsol-Honda: Pol Espargaró

Ducati Lenovo Team: Jack Miller, Pecco Bagnaia

Monster Energy Yamaha: Franco Morbidelli, Fabio Quartararo

Suzuki Ecstar: Alex Rins, Joan Mir

Red Bull KTM Factory Racing: Brad Binder, Miguel Oliveira

Aprilia Racing Team: Aleix Espargaró, Maverick Viñales

Pramac Racing: Jorge Martin, Johann Zarco

Sky VR46 Racing Ducati: Luca Marini, Marco Bezzecchi

WITHU YamahaRNF: Andrea Dovizioso, Darryn Binder

LCR Honda: Alex Márquez, Takaaki Nakagami

KTM Tech3 Factory Racing: Remy Gardner, Rául Fernández

Gresini Ducati Racing: Enea Bastianini, Fabio Di Giannantonio



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama