Reklama

Team WRP s Navarrem a McPheem

Anglický výrobce motocyklů Triumph se letos zúčastní mistrovství světa supersportů se dvěma týmy a čtyřmi jezdci. Kromě týmu PTR s Tomem Boothem-Amosem a Ondřejem Vostatkem to bude český tým Luďka Weaga WRP-RT Motorsport by SKM-Triumph s Jorgem Navarrem a Johnem McPheem.

Španěl Jorge Navarro a Skot John McPhee budou tedy rovněž stabilní jezdci v mistrovství světa FIM Supersport v roce 2024. Dvojice bude soutěžit za novou stáj v šampionátu prostřední kubatury motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým WRP Racing – RT Motorsports by SKM – Triumph Team.

Mistrovství světa FIM Supersport Next Generation má nový český tým, na který se můžete těšit v roce 2024. WRP Racing – RT Motorsports by SKM – Triumph postaví dva jezdce, těmi jsou dva úspěšní jezdci z jiného šampionátu: Jorge Navarro a John McPhee. Dvojice použije výkonný stroj Triumph Street Triple RS jako zbraň k úspěchu.

Nový tým vedou zkušení partneři z motorsportu Rob Vennegoor z Nizozemí a Frank Krekeler z Německa, kteří společně v minulosti dosáhli velkého úspěchu v mistrovství světa Supersport 300 s mnoha vítězstvími a dvěma po sobě jdoucími tituly v šampionátu IDM Supersport 300.

Tým vlastní Wepol Racing Parts, dceřiná společnost české společnosti Wepol a.s. WRP je renomovaná společnost, která se proslavila jako výrobce závodních dílů a je známá svým prvotřídním servisem. Tým přináší nejen technické znalosti, ale také dlouholeté zkušenosti ve světě motorsportu. V kombinaci se znalostmi a zkušenostmi RT Motorsports by SKM jsou očekávání pro nadcházející sezónu vysoká.

Jen pro upřesnění: Společnost WEPOL a.s. se zabývá výrobou kabelové konfekce, elektrických komponentů a vstřikovacích plastových dílů.

Jezdecké duo WRP Racing – RT Motorsports by SKM – Triumph je hodně působivé. Jorge Navarro ze Španělska a John McPhee ze Skotska budou spolu bojovat o umístění na stupních vítězů a o vítězství. Oba jezdci již prokázali, co umí na světové scéně.

John McPhee vyhrál závody mistrovství světa Moto3 a v této třídě stál několikrát na stupních vítězů. Vloni přešel na WorldSSP a hned dosáhl na pódium, tedy na třetí místo. Jorge Navarro má za sebou úspěchy v Moto3 i Moto2. Několikrát skončil na stupních vítězů v obou třídách a vyhrál závody v Moto3. Vloni debutoval ve WorldSSP a hned se mu podařilo dosáhnout na pódiové místo.

Rob Vennegoor: „S WRP Racing jsme dali dohromady neuvěřitelně talentovaný tým – RT Motorsports by SKM – Triumph. Máme nejen zkušené jezdce, ale také spoustu odborných znalostí ve všech oblastech potřebných k úspěšnému závodění. Těšíme se na rok 2024 a brzy oznámíme plán testování.”

První závod WRP Racing – RT Motorsports by SKM – Triumph se pojede od 23. do 25. února na legendárním okruhu Phillip Island Circuit v Austrálii. Tým je od začátku odhodlán být konkurenceschopný a prosadit se v světovém šampionátu.

Tým z České republiky tak bude po letech debutovat v kubatuře na nejvyšších příčkách v šampionátu World Supersport 300. V minulé sezóně nasadil Petra Svobodu, který mimo jiné vyhrál dva závody šampionátu. Tým bude pokračovat ve vstupní úrovni s motocyklem Kawasaki, ale pro vyšší kategorii zvolil, jak jsme už napsali, stroj Triumph.

Angličan John McPhee, jak si pamatujeme, má za sebou více než deset sezón a 180 závodů v mistrovství světa Moto3 s 16 stupni vítězů včetně čtyř vítězství. V loňském roce debutoval v Supersportu s Kawasaki Vince64. Šampionát zahájil třetím místem v závodě 1 v Austrálii , v konkrétním závodě, který se vyznačoval deštěm a nehodami. Pak už nebyl schopen se opakovat a smlouvu vypověděl. Poté se zúčastnil některých závodů, kde nahradil Olivera Baylisse v týmu D34G a dokončil sezónu na šestnáctém místě v konečném pořadí, což není moc pro jezdce, který byl pouze v roce 2022 pravidelně v top 10 MotoGP a vyhrál také v Malajsii.

Rok 2023 Jorge Navarra byl mnohem lepší. Španěl, stejně jako John McPhee, má za sebou také dlouhou kariéru ve světovém šampionátu, ale debutoval v Supersportu s Ten Kate, tedy úřadujícím mistrem světa. Nedokázal se sice prezentovat na úrovni svého týmového kolegu Stefana Manziho, který měl mimo jiné v této kategorii více zkušeností, přesto se téměř ve všech závodech dostal do top 10, několikrát se zařadil mezi šest nejlepších a jednou se vyšvihl na třetí místo, získal tedy stupně na pódiu v Portimau. Jorge Navarro dokončil mistrovství světa supersportů 2023 na sedmém místě.

Na papíře WRP má Wepol Racing jednu z nejsilnějších jezdeckých dvojic v celém šampionátu; a Triumph je určitě motorka, na kterou je třeba dávat si velký pozor.

Jak našemu webu sdělil majitel týmu Luděk Weag, tak filozofií týmu je především rodinná atmosféra: Jezdci nemuseli přinést žádný sponzorský příspěvek, naopak budou dostávat nejen určité fixum, ale hlavně: Mají vypsaný bodový stimulační systém za jednotlivá umístění.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama