Reklama

Team Toth se dvěma jezdci

Spíše než sportovními výsledky na sebe upozornil v poslední době maďarský tým Toth různými skandály. Tím posledním byl zmizelý motocykl Yamaha během závodního víkendu v Aragónu, který původně jezdil v šampionátu MS-Supersport španělský ex-pilot MotoGP Hector Barbera.

Nyní se maďarská stáj Team Toth plně chystá na další sezónu v už zmiňovaném šampionátu MS-Supersport. Ta loňská po už výše zmiňovaném skandálu se nějak dojela, po Barberovi se v sedle motocyklu Yamaha YZF R6 objevili postupně tito jezdci: Alen Gyorfi, Gabriele Ruiu, Alfonso Coppola a Brad Jones.

To všechno chce týmový šéf Imre Toth jr. (34) co nejrychleji zapomenout. Byli angažováni dva jezdci: Mladý, teprve 21-letý Belgičan Loris Cresson, který si ale přivede vlastní tým, s kterým letos závodil za Kallio Racing a celkově obsadil 12. místo. Přes svůj mladý věk má už Cresson na svém kontě 30 závodů v této kubatuře.

Jeho týmovým kolegou bude 25-letý Maďar Peter Sebesteyen. Ten vloni jezdil za tým CIA Landford Insurance Honda a v šampionátu byl o jedno místo celkově lepší, tedy na 11. místě.

Sebesteyen se do týmu Toth vrací po několika rocích, 2014 totiž závodil za své krajany v MS-Superbike, když pilotoval BMW.

Týmový majitel Toth se rozhodl jít v sezóně 2020 novou cestou. Vytvořil kooperaci s OXXO Hungary Truck Racing a tak se nový tým bude jmenovat OXXO Hungary Yamaha - Team Toth.

Motocykly budou připravovány - stejně jako dosud - v ladičské firmě Yamaha Austria Racing (YART).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama