Reklama

Také Danny Kent pojede EWC

Mistr světa Moto3 z roku 2015 s motocyklem Honda Brit Danny Kent je dalším z jezdců Grand Prix, který si chce svou kariéru prodloužit v jiné závodní sérii, a v tomto případě stejně jako ex-mistr světa 125 ccm Mike Di Meglio, v šampionátu MS-Endurance (EWC).

Po zisku titulu mistra světa zkoušel tento Brit štěstí v Moto2 (s Kiefer Racing 2017 nebo později v týmu SpeedUp 2018), ale vůbec se mu nedařilo. Ani jeho další kariéra, včetně comebacku v MS-Moto3, nebyla provázena nějakým úspěchem. Zkoušel to i v BSB (Halsall Suzuki), ale ani tam se mu nedařilo.

Ba naopak na sebe upozornil spíše negativně: 25-letý Brit se zapletl do rvačky na parkovišti, kdy měl v ruce kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 15 cm, tento nůž ale nepoužil, ovšem na místě činu ho zapomněl.

Na parkovišti se ex-mistr světa doprovázen svým bratrem dostal do sporu s 63-letým anglickým důchodcem, který venčil svého psa. Ten pak u soudu dal zmiňovaný nůž jako důkaz ke svědectví o napadnutí.

Před soudem v Cheltenhamu došlo k posouzení celého případu a Kent byl odsouzen na 4 měsíce vězení s podmíněným trestem na 1 rok za nošení nože na veřejnosti.

Dannyho bratr u soudu vypovídal s odůvodněním, že tento nůž nosí ex-mistr světa vždy u sebe, aby mohl otevírat krabice.

Danny Kent dostal rovněž pokutu 115 anglických liber a musel také zaplatit soudní výlohy ve výši dalších 85 liber. Bývalý jezdec týmů Leopard, Kiefer a SpeedUp se u soudu anglickému důchodci omluvil.

Tak snad letos to bude lepší: Podepsal novou smlouvu do BSB a dostane šanci za «DK52» v týmu Buildbase Hawk Suzuki, tedy s motocyklem GSX-R, s kterým se vždy cítil velmi dobře.

A nyní tedy přichází tento ex-mistr světa v lightweight i do šampionátu EWC: Zde pojede za tým Suzuki R2CL a jeho týmoví spolujezdci budou Luke Mossey a Dan Linfoot.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama