Reklama

Start sezóny 2020 bude v Jerezu 19. a 26. července

Pokud nedojde k nějakým nepředvídaným událostem, tak by měl být start letošní sezóny MotoGP v Jerezu de la Frontera 19. a 26. července.

Okruh «Circuito de Jerez-Angel Nieto» bude pro kubaturu «premier class» úvodním závodem sezóny 2020, zatímco kubatury Moto3 a Moto2 pojedou už svůj druhý závod, neboť sezonní premiéru absolvovali jezdci těchto kubatur už v katarském Losailu.

19. července se pojede «Grand Prix of Spain», o týden později (26. července) na stejném okruhu «Grand Prix of Andalusia».

Po dvou španělských závodech by mělo následovat naše Brno na Masarykově okruhu 9. srpna. A o další týden později Grand Prix Rakouska na Spielbergu. Pokud by se brněnský závod neuskutečnil, tak by se v Rakousku jel dvouzávod, tedy stejně jako ve Španělsku, ve dnech 9. a 16. srpna.

V Jerezu ale závodění 26. července rozhodně nekončí, 1. a 2. srpna budou v Jerezu de la Frontera hostovat jezdci se superbikovými motocykly. Pro šampionát motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým - MOTUL FIM World Superbike Championship - to bude po únorové Austrálii druhý letošní závody, tentokrát ale i s kubaturou WorldSSP 300.

Zároveň byl odřeknut německý závod v Oscherslebenu - přesto promoter počítá pro sezónu 2020 ještě s dalšími 6 - 8 závodními víkendy. Nebudou to ale zámořské závody, ty jsou bez divácké účasti moc drahé.

Co se týká šampionátu MotoGP, tak všechny evropské závody jsou plánovány kompletně bez diváků, s fanoušky v hledišti by se mohlo závodit až v thajském Buriramu a potom v malajském Sepangu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama