Reklama

Spekulace okolo Marca Márqueze: Konec kariéry?

Tým Repsol-Honda bude každým okamžikem nominovat Stefana Bradla jako náhradníka za Marca Márqueze. Co ale bude dál se šestinásobným mistrem světa? Prognósy příliš optimistické nejsou...

Honda European Test Team rezervoval na okruhu Circuito de Jerez – Ángel Nieto následující týden tři dny pro testovacího pilota HRC MotoGP Stefana Bradla, ale to bude zřejmě zkráceno na maximální půlden, neboť jmenovaný jezdec zřejmě odletí do Argentiny ke třetímu podniku letošního mistrovství světa.

Stefan Bradl (32) by měl při «Gran Premio Michelin® de la República Argentina» na okruhu «Termas de Río Hondo» nahradit zraněného Marca Marqueze.

6-násobný mistr světa MotoGP trpí opět diplopií po highsideru ve warm upu v Indonésii ani v Argentině a ani při následujícím mítinku v texaském Austinu zřejmě za tovární tým Repsol Honda startovat nebude.

Stefan Bradl nahradil svého přímého rivala z Moto2 v roce 2020 od brněnského závodu Grand Prix ve 12 závodech mistrovství světa a nejlépe v týmu Repsol-Honda s techniky okolo Santiho Hernandeze zajel na P7 při GP Portugalska.

Ačkoliv Honda Racing Corporation ještě jezdeckou dvojici pro oba zámořské závody neoznámila, tak nasazení Stefana Bradla se zdá být z různých důvodů celkem logické.

HRC musí maximálně deset dní před závodem nominovat náhradního jezdce, když stabilní jezdec byl 20. března uznán jako «unfit to race» a HRC potřebuje pro další vývoj získat důležité informace pro stroj Honda RC213V, a nejlépe při závodních podmínkách.

Po velmi dobré začátku sezóny: Pol Espargaró (3.); Marc Márquez (5.); nedokázala Honda jako jediná vyřešit problémy v Indonésii problémy s chybějícím grippem, když Michelin dodal nový druh pneumatik.

Marc Márquez obsadil po třech pádech v tréninku v QP1 až P15 a do závodu po crashi ve warm-upu do závodu nenastoupil. Pol Espargaró vyjel ze 16. pozice na startu a byl odmávnut jako 12. v cíli.

Ve španělských a italských médiích se nyní horečně spekuluje o tom, jak dlouho bude Marc Marquez «mimo hru» a zda se ještě vůbec vrátí. Faktem je, že Hondy RC213V nejsou bez 59-násobného vítěze MotoGP vítězným motocyklem!

Dle názoru některých odborníků by si měl Marc Marquez nyní naordinovat pořádnou přestávku a vyléčit se a teprve potom se objevit při jarních testech 2022/2023; ostatně jeho smlouva trvá do konce roku 2024.

Z dobře informovaných kruhů ve Španělsku a v Itálii se stále více hlasitěji ozývají zprávy, že mistr světa 2020 Joan Mir byl opět kontaktován od HRC.

Jen doplňuji: Joana Mira (mistra světa Moto3 2017 a 6. z Moto2 v sezóně 2018) chtěla HRC už angažovat na sezónu 2019, ale tehdy mu nabídla pouze místo v satelitním týmu LCR a tak nyní už 24-letý Mallorčan zakotvil raději u Suzuki Ecstar a hned druhou sezónu se stal mistrem světa MotoGP.

Mimochodem: Končí rovněž smlouva Fabia Quartarara u Yamahy; ovšem skoro všichni jsou přesvědčeni o tom, že Japonci přemluví aktuálního mistra světa k jejímu prodloužení.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama