Reklama

Složení startovního roštu MotoGP 2021

Po oznámení složení obou týmů Ducati (továrního a satelitního) se až na dvě/tři výjimky už plně zaplnil startovní rošt královské kubatury MotoGP. Shrňme si podstatné záležitosti, které hodně ovlivnily jeho celou strukturu.

Největšími překvapeními je neprodloužení smlouvy trojnásobného vícemistra světa Andrey Doviziosa u továrního týmu Ducati Corse (nabízí se mu pouze Aprilia, nebo rok přestávky) a příchod Pola Espargaro k továrnímu týmu Repsol Honda od KTM místo Alexe Marqueze.

Už začátkem roku bylo jasné, že dvojici továrních jezdců s motocykly Yamaha vytvoří Fabio Quartararo a Franco Morbidelli, zatímco pro Megastar Rossiho se nabízí maximálně satelit Petronas s továrním strojem Yamaha.

Aprilia stále čeká na vyřešení dopingového případu Andrey Iannoneho: Buď mu bude zbytek trestu prominut a v tom případě by se stal továrním kolegou Aleixe Espargaro, nebo trest zůstane (18 měsíců), nebo se dokonce jako precedent zvýší na 4 roky (jako u ostatních sportů) a v tom případě by mohli přijít Crutchlow nebo dokonce Andrea Dovizioso.

Od Tech3 odešel sponzor Red Bull, ale na fungování týmu Hervé Poncharala by to nemělo mít žádný větší vliv.

Avintia Racing chce i nadále Esteve Rabata (přináší do týmu potřebné sponzorské peníze), Ducati by ale raději viděla v sedle motocyklu Ducati Rossiho bratra a lídra šampionátu Moto2 Lucu Mariniho.

Předběžný startovní rošt MotoGP 2021:

Ducati Team: Jack Miller-Francesco Bagnaia

Pramac Racing: Johann Zarco-Jorge Martín

Avintia Racing: Tito Rabat(?); Luca Marini (?)-Enea Bastianini

Repsol Honda Team: Marc Márquez-Pol Espargaró

LCR Honda Team: Alex Márquez-Takaaki Nakagami

Monster Energy Yamaha: Maverick Viňales-Fabio Quartararo

Petronas SRT: Franco Morbidelli-Valentino Rossi

Team Suzuki Ecstar: Alex Rins-Joan Mir

Red Bull KTM Factory: Brad Binder-Miguel Oliveira

(Red Bull) KTM Tech3: Danilo Petrucci-Iker Lecuona

Aprilia Racing Team Gresini: Aleix Espargaró-(Iannone/Dovizioso/Crutchlow?)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama