Reklama

Simone Corsi dalším jezdcem šampionátu WorldSSP 2024

Nyní je jasné, proč Simone Corsi přerušil svou smlouvu s AltoGo Yamaha a přešel k Renzi Ducati: Dlouholetému pilotovi GP byla přislíbena účast na mistrovství světa supersportů 2024. A to se nyní také stalo.

Simone Corsi letos vyhrál italský šampionát supersportů s AltoGo Yamaha a třikrát závodil s wild card v mistrovství světa prostřední kubatury motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým. Šestatřicetiletý závodník šestým místem na domácím závodě v Misanu prokázal svou stále vysokou rychlost.

Corsi se chtěl v roce 2024 posunout na plný úvazek do mistrovství světa supersportů, ale zpočátku nemohl najít tým pro tento projekt. A tak podepsal na další sezónu tým Yamaha, jehož plány na mistrovství světa v minulosti několikrát selhaly.

Ital překvapivě přerušil smlouvu a v listopadu podepsal smlouvu s Renzi Ducati , pravděpodobně také pro národní sérii. Ve čtvrtek ale dlouholetý pilot Moto2 potvrdil svou účast v mistrovství světa supersportů. Účast na všech evropských setkáních je plánována. Ale s jediným zámořským závodem v kalendáři, Phillip Island, by se Corsi mohl stát prvním pilotem, který vyhraje WorldSSP Challenge a oficiální mistrovství světa.

„Jsem nadšený, že mohu znovu závodit na světové úrovni. A dělat to ve World Supersport mi dává skvělý pocit,“ řekl Corsi šťastně. „Účast na mistrovství světa supersportů byl cíl, za kterým jsem marně šel několik let. V roce 2023 jsem měl možnost zúčastnit se některých závodů na divokou kartu a zážitek mě uchvátil; výběh je plný nadšenců. Nedávno jsem poprvé vyzkoušel Ducati V2. Byla to nová a pozitivní zkušenost. Motocykl na mě okamžitě udělal dojem a tým je velmi profesionální. Jsem si vědom obtíží, ale jsme připraveni udělat maximum, abychom byli na špici.“

S postupem na mistrovství světa vstupuje Renzi Corse na nové území. Manažer týmu Stefano Renzi mluví o historickém milníku.

„A je to důkaz profesionality a skvělé práce, kterou jsme v posledních letech odvedli,“ dodal Renzi. „Čeká nás náročná sezóna, ale doufáme, že bude také plná emocí. Uděláme vše pro to, aby to byl nezapomenutelný zážitek. Rád bych zdůraznil, že tato příležitost by nebyla možná bez zásadní podpory našich sponzorů.“

MS-Supersport 2024

Yamaha Ten Kate: Stefano Manzi (I), Glenn van Straalen (NL)
Yamaha GMT94: Lucas Mahias (F)
Ducati Aruba.it: Adrian Huertas (E)
Ducati Althea: Niccolò Antonelli (I), Piotr Biesiekirski (PL)
Barni Ducati: Yari Montella (I)
Ducati EAB: Niki Tuuli (FIN)
Renzi Corse Ducati: Simone Corsi (I)
Kawasaki MTM: Marcel Brenner (CH)
Kawasaki Puccetti: Can Öncü (TR)
Vince64 by Puccetti Racing: Hikari Okubo (J)
Kawasaki ProDina: Gabriele Giannini (I)
MV Agusta Reparto Corse: Marcel Schrötter (D), Bahattin Sofuoglu (TR)
MV Agusta MotoZoo: Federico Caricasulo (I), Luke Power (AUS)
Triumph PTR : Tom Booth-Amos (GB), Ondrej Vostatek (CZ)
Triumph WRP - RT Motorsport by SKM : Jorge Navarro (E), John McPhee (GB)
Petronas MIE Racing Honda: Kaito Toba (J), Khairul Idham Pawi (MY)

Startovní pole MS-Supersport 2024 tak má k dnešnímu dni už stabilních 23 jezdců, stále je ještě volné jedno místo do kompletní startovní listiny a do «WorldSSP Challenge» (evropská soutěž) se nabízí dalších 6 volných startovních pozic.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama