Reklama

Sandro Cortese pouze do EWC?

Zdá se, že se všechny dveře do šampionátu Superbike pro německého jezdce Sandro Corteseho už zavřely. Tým Ten Kate Yamaha totiž nasadí do sezóny 2020 pouze jeden motocykl, který bude pilotovat Loris Baz.

Yamaha ovšem nechce pilota kalibru Corteseho ztratit, a tak s pomocí Andrea Dosoliho ho zkusí prosadit do týmu YART v šampionátu MS-Endurance. Dosoli se osobně zúčastnil 8-hodinovky v Sepangu, kde stáj YART trumfovala i za hodně nepříznivých podmínek. Jak všichni víme, Němec Marvin Fritz si zlomil klíční kost a nahradil ho Čech Karel Hanika. A celý závod nakonec odjel pouze Ital Niccolo Canepa.

Cortese nyní zoufale shání motorku na sezónu 2020, do kubatury Supersport 600 se rozhodně nechce vrátit. Na téma EWC řekl Cortese: „Může to být způsob, jak zůstat u Yamahy. V následujících dnech promluvím s Mandym Kainzem.“

Němci Cortesemu totiž nevyšla ani další možnost, závodit za tým Barni Ducati. Továrna Ducati by časově nestihla během dvou měsíců připravit pro tento italský tým druhý motocykl Ducati Panigale V4 R.

Letos dvanáctý jezdec šampionátu WorldSBK Sandro Cortese - závodil 2019 za satelitní tým GRT Yamaha - má sice ještě jednu šanci, jak zůstat v WorldSBK i v roce příštím (závodit za MIE Racing Honda), ale ta se zdá být hodně minimální, jak se podařilo webu Motoforum.cz zjistit.

Zdroj: Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama