Reklama

Šance privátních týmů v šampionátu WorldSBK 2020

Poslední oficiální testy šampionátu MS-Superbike startují za 10 dní v pondělí 24. února a hned 5 dní po nich - tedy koncem února - začne rovněž na Phillip Islandu letošní šampionát motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým.

Kromě továrních týmů Kawasaki, Ducati, Yamahy, BMW a Hondy se ho zúčastní celá řada privátních týmů s motocykly těchto továren.

V loňské sezóně dokázal Toprak Razgatlioglu s motocyklem Kawasaki týmu Puccetti vyhrát dva závody v Magny-Cours, celkem 11x byl odmávnut v Top-3 a celkově obsadil 5. místo. Letos bude Razgatlioglu závodit v továrním týmu Yamahy. Jeho místo zaujal a motocykl Kawasaki ZX-10RR týmu Manuela Puccettiho si zajistil Španěl Xavi Fores, vítěz soutěže «Independent Riders» z roku 2018, který si jeden rok odskočil do šampionátu BSB.

Vedle Forese je dalším vynikajícím pilotem v privátních týmech jezdec stáje Ten-Kate Francouz Loris Baz. Se svou Yamahou jezdil skvěle při zimních testech a tak pódiové umístění při zahájení sezóny v «Down Under» je určitě reálný cíl. Stejně nelze podceňovat vloni druhý tým mezi privátními stájemi a to Giansanti-Racing z Itálie. Vloni jezdila tato italská stáj v sestavě Marco Melandri a Sandro Cortese, 2020 budou za tento satelitní tým Yamahy závodit Garrett Gerloff a Federico Caricasulo, tedy dva Rookies, jejichž potenciál je dopředu hodně těžko odhadnout.

Tým Barni pojede 2020, ostatně jak jsme zvyklí, s Ducati. Jako pilot byl angažován Brit Leon Camier, který ke smůle týmového šéfa Marco Bernaba stále bojuje se zraněním. Sandro Cortese absolvoval předsezónní testy jako jeho náhradník absolutně bezproblémově. Motocykl je připraven, otázkou zůstává, jak bude na tento náročný okruh Phillip Island připraven Camier.

Tři další privátní týmy budou sezónu 2020 absolvovat s motocyklem Ducati Panigale V4R. Za tým Go Eleven bude sedět na italském motocyklu Michael Ruben Rinaldi. Pro nováčka šampionátu Brixx Performance bude pilotovat motocykl Sylvain Barrier, naopak Leandro Mercado se představí za další nový tým Motocorsa Racing.

Svou první sezónu v MS-Superbike bude absolvovat Chilan Maximilian Scheib. 24-letý jezdec pojede v týmu Orelac s motocyklem Kawasaki.

Tým MIE Racing Althea Honda má sice nepřehlédnutelné spojení s továrnou, přesto stejně jako Puccetti u Kawasaki bude hodnocen jako privátní tým. S novým motocyklem Fireblade pojede Japonec Takumi Takahashi, takže spojení s japonskými inženýry je zajištěno. Jeho týmovým kolegou bude - ačkoliv to ještě není oficiálně potvrzeno - Ital Lorenzo Savadori.

Otevřená je situace v týmu Pedercini Kawasaki, kde ztratili hlavního sponzora Global Service Solutions. Sandro Cortese stále jedná s italským týmem, aby na poslední chvíli přece jen získal místo v šampionátu MS-Superbike.

GSS plánuje od prvního evropského závodu koncem března v Jerezu nasadit jeden vlastní motocykl Kawasaki, jehož jezdec zatím nebyl oznámen.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama