Reklama

Rozhodne Laguna o letošním šampionátu WorldSBK?

Závodní víkend v Laguna Sece může být rozhodujícím víkendem letošního šampionátu WorldSBK. Pokud by Álvaro Bautista (Ducati) udělal ještě jednu chybu (crash), tak by Jonathanu Reovi (Kawasaki) stačilo dojíždět na druhých místech a získal by pátý titul mistra světa.

Během pouhých tří Event MS-Superbike 2019 ztratil Álvaro Bautista (Ducati) 85 bodů na od Doningtonu celkově vedoucího Jonathana Reu (Kawasaki) – přitom Španěl měl po 11 vítězných závodech v řadě takový náskok, že se zdála být sezóna už rozhodnuta.

Dnes tedy začíná hodně rozhodující víkend šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým. Úřadující mistr světa Rea (vede o 24 bodů před Bautistou) vyhrál z posledních šest závodů celkem pět - a Rea je se čtyřmi vítězstvími na tomto okruhu nejúspěšnějším pilotem vůbec.

Po letní přestávce zbývají už jen čtyři závodní víkendy. Pokud by Bautista (Panigale V4R) v USA opět havaroval a Rea zde získal o 29 bodů více než Bautista, tak se už Španěl vlastními silami nemůže stát mistrem světa! Čtyřnásobnému mistru světa nudou stačit druhá místa, aby se stal popáté mistrem světa.

Jen připomínám: V Donington Parku získal Rea dokonce o 40 bodů více než ex-pilot MotoGP!

Jonathan Rea, stejně jako Alvaro Bautista, dobře ví, že zde rozhodují především dvě zatáčky, ta první a potom « Corkscrew».

Mimochodem: Bautista závodil v Laguna Sece naposled 2013 v MotoGP. Ze čtyř závodů zde dvakrát havaroval - při svých dvou prvních startech - a jednou byl v cíli odmávnut na P8 (2012) a jednou v Top-4 (2013).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama