Reklama

Road Racing - přehled odřeknutých a posunutých závodů

Pandemie Corona viru má pochopitelně hodně obrovský dosah na mezinárodní silniční motocyklové závody «Road Racing». Ne všechny plánované závody ale nebyly odřeknuty nebo posunuty na jiný termín.

Největším současným problémem je skutečnost, že po odřeknutí Tourist Trophy, doufaly všechny hvězdy «Road Racingu», jako jsou John McGuinness, Michael Dunlop, Peter Hickman, Dean Harrison, Ian Hutchinson a Co., že se pojede Classic TT. Bohužel jejich přání nebude splněno, závody na Isle of Man byly všechny zrušeny.

Ovšem Tourist Trophy; Classic TT a Manx GP jsou jen třešničkou na dortu mezinárodního Road Racingu, v článku vám přinášíme kompletní aktuální přehled kalendáře: tedy odřeknutých či časově posunutých závodů.

Příští týden se měl konat «North West 200», kam ročně přijíždí přes 100.000 fanoušků. Tato největší sportovní událost v Irsku nebyla ještě definitivně zrušena, pořadatelé doufají, že trojúhelníkový závod na silnicích mezi městy Portstewart, Coleraine a Portrushem se uskuteční někdy v podzimním termínu.

Rovněž v národním irském šampionátu Road-Racingu stále ještě doufají, že se Cookstown 100 a Tandragee 100 ještě na podzim uskuteční.

Odřeknuty byly Kells Road Races, Munster 100, Skerries 100, Walderstown, Faugheen 50, Armoy Road Races nebo East Coast Festival v Killalane, stejně jako Ulster Grand Prix.

Ve Velké Británii ale stále platí termín závodu Scarborough, nebo červnový Oliver’s Mount Festival, stejně jako na konec července plánovaný Barry Sheene Festival či v polovině září Gold Cup.

Byl kompletně zrušen seriál International Road Racing Championship (IRRC), neboť závody Hengelo (Nizozemí), Imatra (Finsko) a Chimay (Belgie) se 2020 neuskuteční. Možná se ale bude závodit u nás v Hořicích a v německém Frohburgu.

Viděno dnešním pohledem, tak by se nic nemělo měnit vzhledem Macau Grand Prix, tedy v hráčské metropoli bývalé portugalské kolonie. Tento závod je ovšem pouze pro pozvané jezdce.

Aktualizovaný kalendář silničních závodů

Cookstown 100 – posunuto na neurčito
Tandragee 100 – posunuto na neurčito
IRRC Hengelo - odřeknuto
North West 200 – posunuto na neurčito
300 zatáček Gustava Havla – posunuto na polovinu srpna
Tourist Trophy – odřeknuto
Oliver’s Mount Festival – 20. a 21. června
Munster 100 – odřeknuto
Skerries 100 – odřeknuto
IRRC Imatra – odřeknuto
Southern 100 – odřeknuto
Walderstown – odřeknuto
Faugheen 50 – odřeknuto
Armoy Road Races – odřeknuto
IRRC Chimay – odřeknuto
Barry Sheene Festival – 15. a 26. července
Ulster Grand Prix – odřeknuto
East Coast Festival Killalane – odřeknuto
Hořice – 15. a 16. srpna
Classic TT & Manx GP – odřeknuto
Gold Cup Scarborough – 12. a 13. září
Frohburger Dreieckrennen – 19. a 20. září
Macau Grand Prix – 19. a 21. listopadu



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama