Reklama

Rinaldi místo Daviese

Strategie omlazování továrních a satelitních týmů napříč šampionáty u Ducati pokračuje: Jak uvádí italský motocyklový web Corsedimoto.com, tak by zkušeného 33-letého Brita Chaze Daviese měl v továrním týmu Aruba.it Racing - Ducati vystřídat 24-letý Michel Ruben Rinaldi.

Po odchodu Doviziosa a Petrucciho v MotoGP z továrního týmu Ducati Corse dochází k personální změně i v šampionátu motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým. Zkušený Brit Chaz Davies závodí za italskou továrnu od sezóny 2014 a dosud z 176 absolvovaných závodů za tuto značku jich 26 dokázal vyhrát. Ovšem v posledních třech sezónách stál pouze třikrát na nejvyšším stupni, letos se mu to ale ještě nepodařilo. Navíc Davies není zrovna laciným pilotem a v důsledku viru Covid-19 se továrna z Borgo Panigale musela vydat směrem určitého šetření.

Naproti tomu Michel Ruben Rinaldi byl vždy dítětem Ducati, už v kubatuře STK 1000. Svými třemi letošními pódii a vítězstvím v prvním závodě Pirelli Teruel Round za soukromý tým GoEleven Ducati přesvědčil i vedení továrny Ducati, jmenovitě Claudia Domenicaliho, že by mohl závodit za oficiální tým tento mladý Ital.

A co Chaz Davies? Ve své podstatě se mu nabízí na stejné úrovni závodění jako dosud pouze dvě místa: Místo Leona Haslama v týmu HRC Honda, nebo za Michaela vd Marka u Yamahy. Ovšem tam stojí doslova zástup čekatelů na uvolněné místo, Lorisem Bazem počínaje - přičemž za francouzským jezdcem je nutno vidět především společnost Yamaha Europe na čele s Ericem De Seynesem - a Němcem Jonasem Folgerem konče. Právě Folger pojede nyní v Barceloně s wild card závod WorldSBK, když motocykl Yamaha YZF-R1 bude vybaven několika továrními «specifikacemi».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama