Reklama

Raul Fernandez už je juniorským mistrem světa

Před posledními dvěma závody MSJ-Moto3 má Španěl Raul Fernandez náskok 49 bodů na svého italského konkurenta Manuela Paglianiho. Ten ale bude z rodinných důvodů na startu finálového závodního víkendu chybět a tak se stal Fernandez už nyní juniorským šampionem.

Bude to poprvé v historii, že není šampionem Ital. FIM CEV Moto3 Junior World Championship vznikl v sezóně 2015 a navázal na CEV Championship (1998-2013), když rok se jezdil FIM CEV Repsol (2014). Prvním mistrem světa juniorů byl 2015 Nicolo Bulega, po něm se pak šampiony stali další dva Italové Lorenzo Dalla Porta a Dennis Foggia.

Na čele šampionátu kubatury Moto3 je tedy před finále ve Valencii Raul Fernandez (Angel Nieto Team - KTM) se ziskem 180 bodů; druhý je Manuel Pagliani (Leopard Junior - Honda) - 131 a třetím Japonec Yuki Kunii (Asia Talent Team - Honda) - 114. Na 11. místě celkově je před posledními dvěma závody letošní sezóny Filip Salač (Czech Talent Team Cuna de Campeones) - 43 bodů. Pro českého jezdce to bude jeho poslední šance skončit na pódiovém umístění v MSJ, příští rok totiž už bude závodit v tom opravdovém šampionátu! Zatím nejlépe dojel 2x osmý, tak snad se mu bude na okruhu Ricarda Torma dařit lépe, než v zatímním průběhu sezóny 2018.

Rovněž v Moto2 už známe - a to delší dobu - mistra Evropy 2018! Tím se stal, stejně jako v sezóně 2014, Švýcar Jesko Raffin (easyrace Moto2 Team - Kalex), který má nyní na svém kontě 187 bodů. Druhý je Edgar Pons (AGR Team - Kalex) - 140,5; třetí Hector Garzón(WIMU CNS - Tech3) - 104. Ten se zranil v FP3 MS-Moto2, kde nastoupil místo Bo Bendsneydera, ale ačkoliv závod Grand Prix vynechal, tak by v ME chybět neměl.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama