Reklama

Quartararo a Garcia budou zřejmě potrestáni

Ještě než začne přerušená sezóna MotoGP 19. července závodem v Jerezu, tak bude vyneseno potrestání 2 jezdců, kteří se provinili proti zákazu testování v době pandemie Covid-19.

Ačkoliv jména ještě nebyla oficiálně uveřejněna, tak se zřejmě dle všech známých skutečností jedná o Francouze Fabia Quartarara (MotoGP) a Španěla Sergia Garciu (Moto3).

Kvůli krizi Corona se komise Grand Prix ve složení Carmelo Ezpeleta (Dorna), Paul Duparc (FIM), Hervé Poncharal (IRTA) a Takanao Tsubouchi (MSMA) v květnu rozhodla, že v sezóně 2020 se nebudou konat žádné testy kubatur Moto3 a Moto2, v MotoGP pak mohou testovat privátně pouze týmy spadající pod pojem «concession teams», aktuálně tedy Aprilia a KTM.

Jen připomínám: Pro sezónu 2019/2020 bylo od GP Valencie 2019 po GP Valencii 2020 povoleno celkem sedm dnů privátních testů, některé dny už týmy a jezdci vypotřebovali.

Nyní FIM oznámilo, že stewardi MotoGP zjistili, že dva piloti porušili pravidla v článku 1.15.1. c FIM Grand Prix Regulation (trénovali se svými závodními motocykly), a budou tedy muset před GP v Jerezu (17. - 19. července) absolvovat disciplinární pohovor.

Konkrétně Fabio Quartararo (Petronas Yamaha) testoval v polovině června motocykl R1, což je proti řádům.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama