Reklama

Propršený 2. den testů Moto2- Moto3 v Jerezu

Ani dnešní celodenní déšť nezabránil některým jezdcům, jako Dalla Porta, Bezzecchi, Deniz Öncü a dvojici s motocykly Husqvarna Fenati a Lopez, aby dnes v Jerezu nevyzkoušeli své nové motocykly Moto2- a Moto3- na sezónu 2020.

Ve středu se vydalo na trať okruhu Circuito de Jerez - Angel Nieto ze 40 přítomných pouze 14 jezdců a protože se podmínky nijak nezlepšily, tak jich dnes na mokrou trať vyjelo ještě méně. Prvním byl v 10.30 pilot nového týmu Tech3-KTM Deniz Öncü, brzy po něm pak Romano Fenati poprvé s novým motocyklem Husqvarna. Včera to vyzkoušel už jeho týmový kolega z Max Racing Teamu Alonso Lopez.

Mezitím už byly připraveny k odjezdu kamióny týmů Petronas Sprinta, NTS, Italtrans a Sky VR46 - Moto3, když už včera večer stejný tým, ale z kubatury Moto2 (piloti Luca Marini a Marco Bezzecchi) vyklidil svou garáž.

Zatímco Bezzecchi vyměnil jen motocykl KTM z letošní sezóny za Kalex, tak pro jeho krajana Lorenza Dalla Portu to bylo první svezení s motocyklem kubatury Moto2.

Dvojnásobný letošní vítěz Tony Arbolino Moto3 (Mugello a Assen) a majitel pěti pódiových umístění - z toho čtyř v řadě (Brno, Spielberg, Silverstone a Misano), musel dnešní den kvůli horečce vynechat.

NTS a některé další týmy budou testovat příští týden ve Valencii.

Mimochodem: Jelikož z ekonomických důvodů nevysílá Dunlop do Valencie kamion s pneumatikami, tak byly pneu předány týmům už nyní v Jerezu, aby si je v paddocku «Circuitu Ricardo Tormo» týmy sami namontovaly.

Na trati dnes jezdili pouze tři jezdci, přičemž Fenati neměl namontovaný čip. A z těch dalších dvou ujel Joe Roberts (American Racing Team) celkem 45 kol, nejlepší mělo hodnotu 1: 53,808. Mladý Turek Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3) absolvoval celkem 27 kol, nejrychlejší pak za 1:59,863.

Zdroj: SpeedWeek, Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama