Reklama

Případ Camier: Jak dlouho si to nechá Barni Ducati ještě líbit?

Leon Camier se bohužel ani v pondělí nedozvěděl přesnou diagnozu svého dlouhodobého zranění a tak je jedno jasné: Pro tohoto Angličana je MS-Superbike 2020 možná poslední sezónou v jeho kariéře.

Test v Misanu ukončil minulý týden Leon Camier se ztrátou 3,7 sec na značkového kolegu od Ducati Scotta Reddinga. A jedno se bohužel ukázalo: Ani sedm měsíců po jeho crashi při testech v Aragónu není rameno britského jezdce v takovém stavu, aby byl schopen řídit superbikový motocykl na úrovni světové jezdecké špičky.

V pondělí se proto Camier opět objevil u doktora Fernanda Santany na klinice v Barceloně, kde byl britský jezdec operován v listopadu minulého roku. 8. července zde bude 33-letý britský ex-šampion znovu vyšetřen, takže se nebude moci zúčastnit testu WorldSBK v Barceloně, který je naplánován na 8./9. července.

Vzhledem k současné neutěšené sponzorské situaci se Camierův tým Barni Ducati tohoto testu nezúčastní ani s náhradním jezdcem.

A koho by mohl majitel týmu Barni Ducati Marco Barnabo posadit na motocykl Ducati Panigale V4 R místo Camiera?

Nesmíme zapomenout, že koncem července/začátkem srpna pokračuje MS-Superbike druhým letošním závodním víkendem v Jerezu a hned potom je na programu závod v Portimau. A po dvou týdnech přestávky se bude dvakrát závodit v Aragónu.

Ačkoliv Barnabo stále Camierovi věří, tak má majitel týmu Barni Ducati připraven i plán «B» v případě, že by Camier letos už nezávodil, nebo dokonce musel ukončit sezónu: Nabízí se piloti z vlastní stáje jezdící šampionát CIV. V úvahu připadají zkušený Michele Pirro (33) - jinak testovací pilot Ducati a dále také Samuele Cavalieri (23). Ovšem v úvahu připadá také Lorenzo Zanetti (32). Je zde však i jedna termínová kolize - první víkend v září se koná jak závod WSBK v Aragónu, tak CIV v Imole.

Jedno je jisté: Pokud se Camier tuto sezónu nevrátí do sedla rychlého motocyklu Ducati Panigale V4R, tak se zřejmě skončí jeho závodní kariéra.

Kalendář MS-Superbike- a Supersport 2020:

28.2.–1.3. Phillip Island/Austrálie

31.7.–2.8. Jerez/Španělsko

7.–9.8. Portimao/Portugalsko

28.–30.8. Aragon/Španělsko

4.–6.9. Aragon/Španělsko

18.–20.9. Barcelona/Španělsko

2.–4.10. Magny-Cours/Francie



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama