Reklama

Případ Abraham není u Avintie případem prvním!

Současným děním okolo Karla Abrahama se zabývají skoro všechny světové motocyklové weby a velká většina z nich považuje našeho Karla Abrahama jako oběť hodně neprofesionálního jednání ze strany týmu Reale Avintia Racing.

Velmi obsáhle se celému případu věnuje například web motomatters.com, kde je rozhovor Karla Abrahama s izraelským televizním komentátorem Tammym Goralim po příjezdu českého jezdce do paddocku v Jerezu: Abrahamův rozhovor

Pokud se podíváme do roku 2018, tak zjistíme, že po Assenu se musel „pakovat“ z týmu Avintia jezdec kubatury Moto3 Livio Loi z Belgie. Toho pak nahradil do konce sezóny Vicente Perez ze Španělska.

Druhým, kdo doplatil na „politiku“ této stáje byl Francouz Christophe Ponsson, angažovaný místo zraněného Esteve Rabata. Ačkoliv si Ponsson údajně zaplatil tři závody Grand Prix, tak startoval pouze v jednom; v Misanu. A potom přišel místo něho na posledních pět závodů sezóny Španěl Jordi Torres.

A konečně Belgičan Xavier Simeon: Ten, ačkoliv měl platnou dvouletou smlouvu s tímto týmem i na rok 2019, tak byl letos nahrazen právě Karlem Abrahamem a sám se musel spokojit se závoděním v šampionátu World E Cupu.

Trochu příliš změn a nedodržení smluv za tak krátkou dobu, nemyslíte?

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama