Reklama

Přijetí pilotů MotoGP u «Jokowiho»

Pro Marca Márqueze a Co. začala «Pertamina Grand Prix of Indonesia» už dnes přijetím u státního prezidenta Indonésie Joko Widoda a slavnostní motocyklovou jízdou na počest toho, že se po 25 letech uskuteční v Indonésii opět závod mistrovství světa motocyklů.

Ještě než v pátek vyjedou jezdci poprvé na okruh «Mandalika Street Circuit», tak bylo 20 z nich dnes přijato státním prezidentem v hlavním městě Jakartě.

Joko Wikodo, známý spíše jako «Jokowi», přijal nejlepší motocyklové jezdce současnosti v paláci Merdeka a přitom jim ukázal svůj vlastní motocykl. Bezprostředně potom začala slavnostní jízda, které se zúčastnili také Dorna-CEO Carmelo Ezpeleta a Chief Sporting Officer Carlos Ezpeleta. Této parády se zúčastnili rovněž členové - fanoušci - motocyklových klubů Hondy, Suzuki, Ducati a Yamahy. Tato jízda byla dlouhá okolo 4 km a vedla k hotelu Kempinski.

Největší pozornosti se pochopitelně těšil Marc Marquez, který se naposled zúčastnil před několika roky akce nazvané «Astra Honda»

Vedle Marca Márqueze byl přítomen jeho týmový kolega z Repsol-Honda Pol Espargaró, jeho bratr Alex Márquez a také Takaaki Nakagami (oba LCR Honda). Samozřejmě nechyběli lídr šampionátu Enea Bastianini a jeho týmový spolujezdec z týmu Gresini Racing Fabio Di Giannantonio. Sestavu Ducati kompletovali tovární jezdci Pecco Bagnaia a Jack Miller, oba piloti Pramac Racing Jorge Martin a Johann Zarco a oba jezdci VR46 Luca Marini a Marco Bezzecchi. Suzuki se zúčastnila s oběma továrními piloty Joanem Mirem a Alexem Rinsem, Yamahu zastupovali jezdci týmu WithU-RNF Andrea Dovizioso a Darryn Binder.

Přítomni byli rovněž piloti Moto2 týmu Pertamina Mandalika SAG, Bo Bendsneyder a Gabriel Rodrigo, stejně jako z Moto3-Rookie Mario Aji (Honda Team Asia) a Veda Ega Pratama z Idemitsu Asia Talent Cupu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama