Reklama

Překvapivý návrh kalendáře WorldSBK 2021

Jelikož jsou kvůli cestovním omezením vydanými jednotlivými vládami kvůli rozšíření viru Covid-19 úplně jiné výchozí pozice, než jsme byli po léta zvyklí, tak po 12 letech - od roku 2009 pravidelně - se zahajovací závodní víkend nebude konat na australském okruhu Philip Island.

Manažer Dorny Gregorio Lavilla oznámil, že v kalendáři 2021 budou tři nové okruhy, kde se dosud nikdy nejel závod MS-Superbike.

Šampionát WorldSBK tedy nezačne koncem února v Austrálii, nýbrž teprve v dubnu ve Španělsku.

Ve Španělsku se pojedou celkem tři závodní víkendy a to na okruzích v Jerezu, Barceloně a v Aragonu.

V Portugalsku má Portimao platnou smlouvu, Estoril uspořádal 2020 finále sezóny v tak skvělém stylu, že by měl zůstat i v budoucnosti.

V Itálii by mělo zůstat pouze Misano, naopak po Monze zřejmě vypadne i Imola, která rozhodně neodpovídá moderním a standartním požadavkům o bezpečnosti.

Dále jsou plánovány závody na okruzích: Oschersleben/Německo, Donington Park/Velká Británie, Magny-Cours/Francie a Assen/Nizozemí.

Nově v Evropě přibude okruh Igora Drive nedaleko Petrohradu v Rusku.

To znamená jedenáct víkendů v Evropě, celkem by jich mělo být 13 nebo 14, když dva zámořské závody by se měly uskutečnit v říjnu nebo v listopadu.

Zatímco Philipp Island v Austrálii má své stabilní místo v kalendář, tak s Lombokem v Indonésii už je podepsaná smlouva.

Třetí novou destinací vedle Petrohradu by měl být jeden podnik na Středním Východě, buď v Kuvajtu nebo v Bahrajnu (ten místo Kataru).

Z logistických důvodů by měl být Phillip Island uprostřed tohoto zámořského bloku a protože v Indonésii je o motorky neuvěřitelný zájem, tak by se zde mohlo uskutečnit finále sezóny 2021, než závodit před prázdnými tribunami v Kuwajtu nebo v Bahrainu.

Předběžná místa závodních víkendů 2021:

Jerez/Španělsko

Barcelona/Španělsko

Aragon/Španělsko

Portimao/Portugalsko

Estoril/Portugalsko

Misano/Itálie

Oschersleben/Německo

Donington Park/Velká Británie

Magny-Cours/Francie

Assen/Nizozemí

Petrohrad/Rusko

Kuvajt nebo Bahrajn

Phillip Island/Austrálie

Lombok/Indonésie



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama