Reklama

Překvapení jménem QJ Motor

Vstup motocyklu QJ Motor do šampionátu MS-Supersport 2024 je velkým překvapením příští sezóny prostřední kubatury šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým. Znalci jsou názoru, že se jedná o klon motocyklu Honda CBR600RR, který se tedy jmenuje QJ GSR 800.

Jako jezdec byl týmem QJ Motor Factory Racing nominován zkušený Ital Raffaele De Rosa (36), který má za sebou celkem 138 startů v šampionátu WorldSSP (19 pódií a 1 vítězství včetně jednoho Best Race Lap) a 26 závodů v WorldSBK.

Po Kove Moto v MS-Supersport 300 je QJ Motor druhou továrnou z Číny, která se chce v závodech světových šampionátů poměřit s etablovanými značkami. Ostatně 321RRS potvrdila už vloni, že s dobrým pilotem může bezproblémově bojovat o pódiová umístění.

O vstupu nového motocyklu GSR800 do prostřední kubatury se ostatně hovořilo už v létě. Na EICMA v Miláně byl klonovaný motocykl Honda CBR65, tedy SRK800 představen.

Zkušený Ital Raffaele De Rosa (36) závodil v MS-Supersport s motocykly Kawasaki, Ducati a MV Agusta a opouští tak Orelac-Team, a bude jediným továrním jezdcem QJ Motor.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama