Reklama

Překvapení: Domi Aegerter testovacím pilotem Hondy

Honda bere své závodění v šampionátu WorldSBK opravdu vážně. Nejenže v šampionátu MS-Superbike pojede jak oficiální tým HRC, a také satelitní stáj této továrny, ale byl také oficiálně jmenován testovací jezdec.

Tovární tým motocyklového giganta se v šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým představí s následující dvojicí: Španěl Alvaro Bautista (35) a Brit Leon Haslam (36).

Satelitní tým stejné továrny zatím oficiálně oznámil pouze jednoho jezdce, kterým je Japonec Takumi Takahashi (30). Druhý jezdec by měl být oficiálně představen veřejnosti v pátek 21. února: Hodně se spekuluje o jeho jméně, většina odborníků je názoru, že jím bude Španěl Jordi Torres (32).

A nyní byl testovacím pilotem pro MS-Superbike jmenován 29-letý Švýcar Domi Aegerter. Účastník 215 závodů Grand Prix nesehnal na letošní sezónu žádné stabilní místo v šampionátu Grand Prix a bude závodit pouze v Moto-E. U Japonců má ale Aegerter velmi dobré jméno. V kultovní japonské 8-hodinovce v Suzuce, kde stál už dvakrát na stupních vítězů.

Domi Aegerter se bude nejen podílet na vývoji motocyklu CBR1000RR-R Fireblade (první ze šesti plánovaných testů se odehraje v březnu v Sepangu), ale bude i náhradním pilotem pro oba týmy v tomto šampionátu (Team HRC a MIE Racing) WorldSBK. Závod EWC (MS-Endurance) v Suzuce pak pojede za oficiální tým HRC.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama