Reklama

Pre WorldSBK 2020

Úkol zní jasně! Ten kdo chce být mistrem světa WorldSBK 2020 musí především porazit Jonathana Reu? Šampionát 2020 MOTUL FIM Superbike World Championship vstupuje po třech měsících zimního testování do své startovní premiéry.

Šampionát World Superbike na Phillip Islandu slaví letos své 30. narozeniny: Jsou zde nové týmy, noví jezdci, pochopitelně nové motocykly, nové okruhy. Prostě vše začíná na Phillip Islandu, a zahajovacím závodem je Yamaha Finance Australian Round.

Kawasaki díky Reovi dominovala v posledním testu na Phillip Islandu; Jonathan Rea by letos hrozně rád získal pro svůj tým a značku (Kawasaki Racing Team WorldSBK) první vítězství v Austrálii od roku 2017. Jeho týmovým kolegou je v KRT racing Alex Lowes, pro kterého to bude závodní debut s motocyklem Kawasaki.

Velká pozornost bude věnována novému motocyklu Yamaha YZF R1 a to především tomu, který bude při premiéře pilotovat Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK Official Team). 23-letý Turek své nesporné jezdecké umění dokázal už mnohokrát, tentokrát pojede s továrním motocyklem. A jeho týmovým kolegou je zkušený pilot této továrny Michael van der Mark.

V týmu ARUBA.IT Racing – Ducati se představí Rookie šampionátu Scott Redding. Vloni zde tento motocykl v sedle s Alvaro Bautistou vyhrál všechny 3 závody, uvidíme letos, jak se bude stroji Ducati Panigale V4 R dařit, druhý tovární motocykl bude na Phillip Islandu řídit Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati).

Velkou neznámou je nový motocykl Honda CBR1000RR-R v jehož sedle budou Leon Haslam (Team HRC) a Alvaro Bautista (Team HRC). Oba dva zde už dokázali vyhrát, co připravili oba zkušení piloti letos?

Enormně se stále zlepšuje nový stroj BMW S1000 RR, jeden bude řídit Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) - na testech začátkem týdne hodně rychlý, druhý potom zkušený pilot tohoto šampionátu Eugene Laverty (BMW Motorrad WorldSBK Team).

Ze soukromých týmů a jezdců si největší pozornost zaslouží Francouz Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha). Ale jsou zde také Xavi Fores (Kawasaki Puccetti Racing), Sandro Cortese (OUTDO Kawasaki – TPR), Leon Camier (Barni Racing Team) nebo Michael Ruben Rinaldi (Team Goeleven).

Kromě Rookieho Scotta Reddinga uvidíme další Rookies: Ze šampionátu MotoAmerica Superbike přichází Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team), jeho týmovým kolegou z WorldSSP je potom Federico Caricasulo. Dalšími jsou dále Maximilian Scheib (ORELAC Racing VerdNatura) a Takumi Takahashi (MIE Racing Althea Honda Team).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama