Reklama

Poslední prestižní volná místa pro Manziho a Mantovaniho

Manzi s Ten Kate, ale kdo to zaplatí? Mantovani za Evan Bros! Yamaha poslední den získala dva silné jezdce do svých řad. Andrea Mantovani je hodně blízko podpisu s týmem Evana Brose, Stefano Manzi pak s Ten Kate; Nizozemcům ale chybí sponzor pro Manziho závodění.

Stefano Manzi a Andrea Mantovani získali dvě nejžádanější sedla v mistrovství světa supersportů.

Stefano Manzi, jezdec z Rimini bude dva roky soutěžit s nizozemským týmem o zisk titulu mistrovství světa. Podpis je, ale stále se hledá sponzor, který může garantovat kompletní finanční krytí. Yamaha velmi toužila získat jednoho z největších talentů v této kubatuře, kategorii, zplnomocněný zástupce firmy Andrea Dosoli už vytyčil cestu, která by mohla jezdce z Romagna dovést až k šampionátu Superbike. Manzi s Triumphem se ukázal jako vítězný jezdec schopný aspirovat na světový titul. Po jeho boku Jorge Navarro, čerstvý Rookie ze zhruba 150 Grand Prix mistrovství světa MotoGP mezi Moto3 a Moto2 se dvěma vítězstvími a 19 umístěními na stupních vítězů. Ten Kate tedy tak bude mít potenciálně hvězdný tým se dvěma špičkovými jezdci.

Andrea Mantovani bude závodit s Evanem Brosem: podpis stále chybí, ale je prakticky hotovo. Osmadvacetiletý rodák z Emilie je zpět po velmi pozitivní sezóně v italském šampionátu Superbike, ve kterém skončil čtvrtý se čtyřmi druhými místy na svém kontě na motocyklu Ducati týmu Vince64. Během roku také zazářil v MotoE a ukázal se jako extrémně flexibilní jezdec. Mantovani si také získal úctu a respekt jako člověk: je to vynikající řidič, ale také dobrý člověk s dobrým příběhem za sebou. Šéf týmu Fabio Evangelista hned řekl, že ho považuje za velmi zajímavého jezdce, kterému by rád dal příležitost. Za poslední čtyři roky získal tým z Ravenny dva tituly mistra světa a dvě druhá místa. Pro Andreu Mantovani je to jistě životní příležitost.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama