Reklama

Poprvé oficiálně: Rossi & Petronas

V Sepangu byl oficiálně - samozřejmě virtuálně - poprvé představen 42-letý Valentino Rossi v barvách Petronasu. Jeho týmovým kolegou pro sezónu MotoGP 2021 bude o 16 let mladší Rossiho krajan Franco Morbidelli.

115-násobný vítěz Grand Prix a 9-násobný mistr světa Valentino Rossi opouští tovární tým Yamahy, kde jezdil s výjimkou dvou let u Ducati (2011 & 2012] od roku 2004 a který byl po sezóně 2020 nahrazen o 20 let mladším Francouzem Fabiem Quartararem a bude tak letos závodit s tovární podporou za satelitní tým Razlana Razaliho «Petronas Yamaha Sepang Racing Team».

Tento tým se zúčastní MS Grand Prix ve všech třech kubaturách: V Moto3 pojedou za Razlana Razaliho s motocyklem Honda týmu Petronas Sprinta Racing Skot John McPhee a Jihoafričan Darryn Binder, v prostřední kubatuře Moto2 budou stroje Kalex s jednotným motorem Triumph o objemu 765 ccm pilotovat Španěl Xavi Vierge a Brit Jake Dixon. V «premier class» pak budou s motocykly Yamaha M1 závodit dva Italové: Valentino Rossi a Franco Morbidelli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama