Reklama

Pilloti WorldSBK testují v Jerezu

Na okruhu Jerez de la Frontera probíhají dvoudenní testy pilotů MS-Superbike. Kromě továrních týmů Honda, Ducati a Kawasaki jsou zde přítomni rovněž špičkoví jezdci privátních týmů tohoto šampionátu a také někteří jezdci MotoGP, ovšem s motocykly kubatury Superbike.

Třetí tovární motocykl Ducati zde testuje Chaz Davies. O nasazení tohoto motocyklu pro 32-násobného vítěze závodů WorldSBK se nejvíce zasadila firma Aruba.com jako sponzor, dále Feel Racing a pochopitelně samotná továrna z Borgo Panigale. Jak všichni pozorní čtenáři našeho webu jistě vědí, tak Davies musel své místo v továrním týmu uvolnit o 9 let mladšímu Michaelu Ruben Rinaldimu, přestože vloni obsadil Chaz Davies celkově třetí místo a mladý Ital se ziskem tří pódii pak obsadil celkově místo sedmé.

A pokud se ptáte, proč jezdci váhali dnes s výjezdem za mokra?; a na trať dnes nevyjel nikdo z nich: Totiž každý den se počítá!

Od 22. prosince 2020 platí nová pravidla pro testování: Do tohoto data mohl každý mezi posledním závodem sezóny a prvním závodem v Evropě testovat neomezeně. A potom během celé sezóny 8 dní testů a žádné další privátní testy. To se ale nyní podstatně změnilo.

Mezi finále v Estorilu 2020 a posledním dnem sezóny 2021 je povoleno pouze 10 dní, k tomu pro účastníky 8hours v Suzuce další 2 dny, pokud se pilot tohoto podniku letos zúčastní. Ovšem s motocyklem konfigurace Superstock mohou testovat neomezeně, ne ovšem se svým týmem.

„Rozhodla o tom většina zúčastněných značek“, vysvětlil celou tuto záležitost ohledně testování Executive Direktor Dorna SBK Gregorio Lavilla.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama