Reklama

Philipp Öttl: 2020 nazpět do Moto3, nebo WorldSSP?

Němec Philipp Öttl závodí letos v prostřední kubatuře, ale mistrovské body ještě nezískal. 2020 se mu nabízejí dvě alternativy: Návrat do Moto3 do týmu Sterilgarda Max Racing Team, nebo závodění v MS-Supersport...

Před závodem v Misanu vše směřovalo k tomu, že Philipp Öttl - vítěz Jerezu 2018 - bude v příští sezóně závodit v prostřední kubatuře motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, tedy v MS-Supersport. Zde se mu nabízely dvě možnosti: Buď Bardahl Evan Bros, nebo Puccetti Kawasaki. V obou případech ovšem za sponzorský příspěvek 200-250 000 Euro.

Letos závodí Philipp Öttl jako týmový kolega Marca Bezzecchiho v týmu Red Bull KTM Tech3, ovšem stáj Hervé Poncharala po ukončení závodění továrny KTM v Moto2 přestoupí o level níž, tedy do Moto3.

Tým Sterilgarda Max Racing Team bude po odchodu Arona Caneta do Moto2 závodit s motocykly Husqvarna - jako tovární tým! - a zatím angažovala pouze Alonso Lopeze.

Peter Öttl a Max Biaggi hledají druhého jezdce k Lopezovi: Uvažovaný Jeremy Alcoba ovšem zřejmě zakotví u Gresiniho, a zřejmě nic nebude ani z angažování jednoho z bratrů Öncüových, které by KTM (Husqvarna) ráda někde zajistila: Deniz Öncü totiž míří do týmu KTM-Tech3 a bratr Can směřuje do šampionátu WorldSSP, konkrétně k Puccettimu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama