Reklama

Petrucci: WSBK s Reddingem, nebo Aprilia s A. Espargarem

Příchod Jacka Millera do továrního týmu Ducati na sezónu 2021 už byl oficiálně oznámen, a tak je celkem jasné, že Ducati Corse bude muset opustit jeden z dvojice současných pilotů: Andrea Dovizioso nebo Danilo Petrucci.

Trojnásobný vicemistr světa MotoGP (2017 - 2019) Andrea Dovizioso má sice nabídku od KTM, ale zřejmě u Ducati zůstane i 9. sezónu (tedy 2021). A tak tím, který dostane «padáka» bude zřejmě Danilo Petrucci.

Vloni sice tento bývalý policista vyhrál domácí závod v Mugellu, ale ve druhé polovině sezóny nebyly jeho výsledky zrovna nejlepší.

Dle vyjádření jeho manažera Alberto Verganiho, se Petrucci může rozhodnout mezi dvěma nabídkami: Mohl by zůstat v «premier class» a v továrním týmu Aprilie nahradit distancovaného Andreu Iannoneho - ten dostal 18 měsíční trest za pozitivní test na doping - a stal by se tak týmovým kolegou Aleixe Espargara.

Druhou variantou pro Petrucciho je přechod do šampionátu WorldSBK, kde by v továrním týmu Ducati mohl nahradit Brita Chaze Daviese a stal by se tak týmovým kolegou Scotta Reddinga.

Samozřejmě, že v době kdy se vůbec nezávodí ani v jednom šampionátu, je hodně těžké uzavírat s někým nové smlouvy...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama